Queen wil Ben Whishaw in film Freddie Mercury

  1. Nieuwschevron right
  2. Queen wil Ben Whishaw in film Freddie Mercury

Er wordt gewerkt aan een film over Freddie Mercury. Als het aan de leden van Queen ligt dan wordt de rol van Mercury vertolkt door Ben Whishaw, bekend uit Skyfall.

In september 2010 werd bekend dat er een film zou komen over het leven van Freddie Mercury. De producers bereikten overeenstemming met Sacha Baron Cohen, bekend als Borat, maar daar waren de leden van Queen het niet mee eens. Roger Taylor van de band legt uit: "We vonden de keuze voor Sacha uiteindelijk toch niet goed. We wilden niet dat de film een grap zou worden."

Peter Morgan, één van de schrijvers van de film, zei vervolgens dat de film er waarschijnlijk niet zou komen. Echter, producer Graham King heeft tegen Digital Spy gezegd dat het project weer tot leven is gekomen, en dat heeft alles te maken met een beslissing van Queen. Die mannen hebben Ben Whishaw voorgedragen om de rol van Freddie Mercury te spelen, zo meldt NME.

Ben Whishaw is bekend als Q in Skyfall, de laatst verschenen James Bond-film. Het is nog onbekend hoe hij tegenover het vertolken van Mercury staat. Eerder werd ook Daniel Radcliffe genoemd, die beroemd is geworden als Harry Potter. Hij zei 'een hele verkeerde keuze' te zijn.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie