Border Breakers Award voor The Common Linnets

  1. Nieuwschevron right
  2. Border Breakers Award voor The Common Linnets

The Common Linnets hebben een European Border Breakers Award (EBBA) gewonnen. Naast de Nederlandse band zijn er ook nog negen andere Europese winnaars.

De artiesten hebben de uitverkiezing te danken aan hun succes over de Europese grenzen tussen 1 augustus 2013 en 31 juli 2014. The Common Linnets is een band die gevormd is rondom Ilse DeLange. De zangeres vertegenwoordige Nederland in mei tijdens het Eurovisie Songfestival. Samen met Waylon eindigden The Common Linnets toen op een verrassende tweede plek met het nummer ‘Calm After The Storm’.
In de Mega Top 50 stond ‘Calm After The Storm’ in total vier weken op de eerste plaats. Toen bekend werd dat The Common Linnets met dat nummer mee zouden gaan doen op het Songfestival, steeg het nummer binnen no-time naar de nummer 1. Dat was in maart van dit jaar. Twee maanden later, toen het Eurovisie Songfestival plaats had gevonden, steeg ‘Calm After The Storm’ weer terug naar de bovenste positie van de Mega Top 50.

Buitenland

Niet alleen in Nederland werd ‘Calm After The Storm’ een grote hit. In Vlaanderen en IJsland belandde de track ook op nummer 1 in de officiële hitlijst en in het Verenigd Koninkrijk bereikte het nummer 9 in de UK Chart. Daarnaast waren The Common Linnets in de landen Denemarken, Zweden, Noorwegen, Ierland, Luxemburg, Zwitserland, Estland, Letland, Litouwen en Slovenië de meest gedownloade track in iTunes.
Vrij snel na het succes van ‘Calm After The Storm’ besloot Waylon om te stoppen met The Common Linnets. Na een aantal meningsverschillen wilde hij zijn pijlen liever richten op zijn eigen muziek.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Noorderslag

The Common Linnets en de andere winnaars nemen de award in ontvangst tijdens Eurosonic Noorderslag. Dat festival vindt op 14 januari plaats in Groningen. De huldiging van de artiesten wordt verzorgd door Jools Holland.
Eerder wonnen onder anderen Caro Emerald, Stromae, Nico & Vinz, Mumford & Sons en The Script een EBBA.

Andere winnaars

Naast The Common Linnets zijn er nog acht andere winnaars van de EBBA:
- Melanie De Biasio (België)
- MØ (Denemarken)
- Milky Chance (Duitsland)
- Indila (Frankrijk)
- Hozier (Ierland)
- Todd Terje (Noorwegen)
- Klangkarussell (Oostenrijk)
- John Newman (Verenigd Koninkrijk)
- Tove Lo (Zweden)
Veel grote namen dus die ook in ons land succes hebben gehad het afgelopen muziekjaar. Klangkarrussell brak in Europa door met ‘Sonnentanz’. Die track stond anderhalf jaar geleden twee weken op de eerste plek van de Mega Top 50 en werd daarvoor ook 3FM Megahit. Ook de Zweedse zangeres Tove Lo werd Megahit en stond ook op de eerste plaats in Nederland. Met ‘Stay High’ ging ze afgelopen zomer een week aan de leiding.
Een half jaar geleden bereikte ‘Stolen Dance’ van het Duitse Milky Chance de tweede plaats en verliet het pas na 34 weken de lijst. Ook Hozier (#15 en 3FM Megahit met ‘Take Me To Church’) en John Newman (#11 en 3FM Megahit met ‘Love Me Again’) boekten succes in de Mega Top 50.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie