Debuutalbum Kovacs nieuw op #1 in Album Top 100

  1. Nieuwschevron right
  2. Debuutalbum Kovacs nieuw op #1 in Album Top 100

Kovacs is met haar debuutalbum op nummer 1 binnen gekomen in de Album Top 100. Shades Of Black duwt daarmee Selah Sue van de eerste plek.

Gisteren sleepte ze tot haar grote verrassing ("Wahhhh!!!!") een 3FM Award in de wacht in de categorie ‘Beste Nieuwkomer’. En vandaag is het weer feest voor Sharon Kovacs, ofwel Kovacs, want haar debuutalbum Shades Of Black is de nieuwe #1 in de Album Top 100! Het album verkoopt een derde meer dan Zoals Ik Ben van Jannes, dat op nummer 2 binnenkomt. Reason van Selah Sue zakt, na één weekje aan kop, van de eerste naar de derde plaats.

Rijtje met Star Sisters en Caro Emerald

Met een eerste plaats voor Shades Of Black treedt Kovacs toe tot de rij van Nederlandse zangeressen die ook de eerste plaats haalden. Hoewel de eerste albumlijst al uit mei 1969 stamt, duurde het tot 1983 eer een Nederlandse zangeres de eerste plaats bereikte: Tonight At 20.00 Hrs van The Star Sisters, dat twee weken bovenaan stond. Met dertig weken, behaald in 2010 en 2011, is Deleted Scenes From The Cutting Room Floor van Caro Emerald het meest succesvolle album van een Nederlandse zangeres. Kovacs is met Shades Of Black het dertigste album van een Nederlandse zangeres dat de bovenste plaats bereikt van de albumlijst.

Twee keer Mega Top 50

Kovacs scoorde in het afgelopen jaar twee Mega Top 50-hits. Haar debuuthit 'My Love' schopte het afgelopen zomer tot nummer 33, opvolger 'Diggin' bleef begin dit jaar haken op de 36e positie.

Live op 3FM Awards

Check hieronder haar live-versie van 'Diggin' die ze op de 3FM Awards deed.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Andere binnenkomers

#2 Jannes: Zoals Ik Ben

Net als op zijn vorige albums, werkte zanger Jannes Wolters op Zoals Ik Ben, zijn veertiende studioalbum, weer samen met de producers en hit schrijvers Emile Hartkamp en Norus Padidar. Jannes. “Zij weten iedere keer weer hoe ze dat wat ik in mijn hoofd heb, moeten vertalen naar liedjes die helemaal passen bij hoe ik ben.” Dat betekent dus liedjes waar hij zelf ook naar zou willen luisteren en die herkenbaar zijn. Lekker mee zingen en uit het leven gegrepen teksten, vrolijk en een tikje melancholisch.

#5 Glennis Grace: Bitterzoet Live & Studio Sessies

Tijdens het ramenlappen zong de moeder van Glennis Grace nummers van onder andere Tom Jones en Engelbert Humperdinck. Toen Glennis dan ook bezig was met de voorbereiding van haar nieuwe theatertour Live in Concert, passeerden diverse nummers uit die tijd de revue. Bitterzoet Live & Studio Sessies is een mix van studio en live opnames. Daaronder ‘Als Het Ons Niets Zou Doen’, een duet met John Ewbank (studio) en een Whitney Houston medley (live). De live nummers zijn vorig jaar opgenomen tijdens haar eerste theatertour, waarbij ze Bitterzoet in Amsterdam aandeed. Met dit succes is het geplande Nederlandstalige album (voorlopig) in de kast beland.

#22 Brian Wilson: No Pier Pressure

Brian Douglas Wilson is het brein achter The Beach Boys. Hij introduceerde de California Sound, dat het leven weergaf van teenagers in de jaren ’50 en ’60, waaronder de surfsound van Jan & Dean en The Beach Boys zelf. Wilson schreef de meeste hits van zijn groep. In 2012 verscheen het reüniealbum That’s Why God Made The Radio van The Beach Boys. In eerste instantie zou Wilson na het 50-jarig jubileum in 2012, met de overige leden, een nieuw album opnemen. Uiteindelijk koos Wilson (72) er voor zelf met een album te komen. Dat werd No Pier Pressure, een titel bedacht door zijn dochter Daria (het is een woordspeling: peer pressure betekent groepsdruk). Aan het album, zijn elfde, werkten nog wel Al Jardine en David Marks, twee leden van de groep mee. Daarnaast horen we onder andere Nate Ruess, zanger van Fun.

#24 Original Soundtrack: Bloed, Zweet & Tranen

Twee keer werd het nummer ‘Bloed, Zweet En Tranen’ een hit, in 2001 door André Hazes, de man die het schreef en in 2008 door René Froger, die er een EK-versie van maakte. Daarna volgde de gelijknamige musical en sinds begin deze maand is er de film over het leven van André Hazes. Martijn Fischer speelt daarin de oudere, Mathieu Hinzen de jonge Hazes. Fischer vertolkte de volkszanger ook al in de musical. Op de soundtrack staan niet alleen nummers uit de film, maar ook de originele uitvoering van André Hazes zelf.

#29 The Miseries: Miseries

Na drie succesvolle albums met mooie popliedjes, deed Tim Knol wat hij al jaren wilde doen: een garageband beginnen. Samen met Eric Lensink (basgitaar) en Kees Schaper (drums), begon hij in 2013 The Miseries. In 2014 kwam daar Melle Boersma (gitaar) bij. In juni stond de band op Oerol, in januari 2015 op Eurosonic en in maart op South By South West. Deze zomer worden diverse festivals aangedaan waar ze zeker nummers van Miseries zullen spelen. Geen punk, maar powerpop, zoals Tim het zelf noemt.

#39 Original Soundtrack: Furious 7

In de Amerikaanse albumlijst sprint Furious 7 van de zeventiende naar de tweede plaats. Nu ‘See You Again’ van Wiz Khalifa feat. Charlie Puth overal een grote hit dreigt te worden, zal dat de soundtrack van de film Furious 7, de laatste met acteur Paul Walker, zeker geen windeieren leggen. De 39e plaats bij ons, is dan ook slechts een opstapje voor meer.

#42 All Time Low: Future Hearts

‘All Time Low’ was niet alleen in 2010 de debuutsingle van de Brits-Ierse boyband The Wanted, maar is ook de naam van een groep die heel andere muziek maakt dan The Wanted! All Time Low is een Amerikaanse punkband, afkomstig uit Baltimore, Maryland. Het viertal van All Time Low is al sinds 2003 samen en levert met Future Hearts het zesde studioalbum af.

#45 Hansi Hinterseer: Het Mooiste Van Hansi Hinterseer

Na drie albumnoteringen in 2010, 2012 en 2013, komt de 61-jarige Oostenrijkse Schlagerzanger Hansi Hinterseer nu met een dubbelalbum. Tot 1984 won hij diverse medailles als professioneel alpine skiër. In 1993 zong Hinterseer op het verjaardagfeestje van Jack White, muziekproducer/componist van onder andere Tony Marshall, Roland Kaiser en Laura Branigan. White bood hem daarna een contract aan en daarmee startte zijn muziekcarrière.

#54 Mulder & Mulder: Samen Een

Vanaf 1977 tot 2004 scoorden de Havenzangers de ene feesthit na de andere, 37 in totaal. Op 9 februari 2008 viel het doek en ging Willem Mulder, sinds 1978 één van de zangers, solo. Een half jaar later vormde hij samen met zijn zoon Wesley het duo Mulder & Mulder. Wesley groeide op met de muziek van zijn vader en ging regelmatig met optredens mee. Op het album Samen Een zingen vader en zoon bekende Nederlandstalige feesthits, waaronder natuurlijk de grootste hit van de Havenzangers: ‘’s Nachts Na Tweeën’ (#6 in 1983).

#60 Ladies of Soul: Live At The Ziggodome 2015

Na het grote succes van Live At The Ziggodome 2014 (twee concerten, een DVD en een cd dat de tweede plaats bereikte), zat het er natuurlijk in dat er een vervolg zou komen. En dus stonden Edsilia Rombley, Berget Lewis, Trijntje Oosterhuis, Glennis Grace én saxofoniste Candy Dulfer in februari opnieuw in de Ziggo Dome, nu drie dagen lang. Gasten waren dit jaar Sheila E, Re-play en de Vlaamse Lady of Soul Natalia.

#74 Pokey LaFarge: Something In The Water

Op 2 juni komt de Amerikaanse zanger/gitarist Pokey LaFarge naar Hedon in Zwolle. LaFarge, geboren als Andrew Heissler in Bloomington, Illunois, heeft twee bijzondere opa’s. Van de ene leerde hij alles over de geschiedenis van de Amerikaanse Burgeroorlog en de Tweede Wereldoorlog, waardoor hij zeer geïnteresseerd is in geschiedenis, maar ook in literatuur. Zijn andere opa gaf hem een gitaar en een banjo, waardoor hij muziek ging maken. Van zijn moeder kreeg hij de scheldnaam Pokey, als hij volgens haar niet genoeg haast maakte. Something In The Water is zijn zesde album.

#81 Gov’t Mule: Dub Side Of the Mule

Vorig jaar vierde Gov’t Mule een feestje, want Warren Haynes (gitaar) en Allen Woody (bas), waren 20 jaar bij elkaar. Beiden maakten deel uit van The Allman Brothers Band, dat begin jaren ’70 vooral in Amerika succes had. Eigenlijk is de bandnaam Goverment Mule, maar dat werd al snel Gov’t Mule. Dub Side Of the Mule is het elfde studioalbum van het duo.

#87 Halestorm: Into The Wild Life

Nog nooit gehoord van Halestorm? Niet vreemd, want de Amerikaanse rockband uit Red Lion, Pennsylvania, heeft nog niet eerder een notering gehad. Toch bestaat de band al sinds 1997, opgericht door Elisabeth ‘Lzzy’ Hale (zang), haar broer Arejay Hale (drums), Joe Hottinger (gitaar) en Josh Smith (bas). Jaarlijks treedt Halestorm zo’n 250 keer op, dus de kans is aanwezig dat je ze vroeg of laat een keer tegenkomt. Into The Wild Life is hun derde album.

#97 Ryley Walker: Primrose Green

John Martyn, Van Morrison en de veel te vroeg omgekomen Tim Buckley, daar wordt de Amerikaanse singer-songwriter Ryley Walker mee vergeleken. Walker heeft op Primrose Green, zijn tweede album, samengewerkt met jazzmusici uit Chicago, waar hij zelf vandaan komt.
De Megaman
Mega Top 50 albumspecialist

Meer achtergronden bij de hits vind je wekelijks op de-megaman.blogspot.nl.

Ster advertentie
Ster advertentie