Avicii blijft op #1 - Robin Thicke nu op #1 in jaarlijst

  1. Nieuwschevron right
  2. Avicii blijft op #1 - Robin Thicke nu op #1 in jaarlijst

In de Mega Top 50 van deze week is de nummer 1 nog altijd onveranderd, want voor de tiende week op rij staat daar 'Wake Me Up' van Avicii. Wel veranderd is de nummer 1 in de jaarlijst van 2013: dat is nu 'Blurred Lines' van Robin Thicke.

Aviici blijft aan kop

Tien weken lang al gaat ‘Wake Me Up’ van deze Zweedse producer aan de leiding in de Mega Top 50. Nog één weekje erbij en Avicii treedt toe tot de top 5 van langste volhouders op nummer 1. Maar voorlopig is hij pas op tweederde van het absolute record, vijftien weken op 1 voor ‘Que Si, Que No’ van Jody Bernal, neergezet in 2000. Of Avicii die vijftien weken, of zelfs nog maar een elfde week gaat halen, dat is nog maar de vraag natuurlijk. ‘Papaoutai’ van Stromae staat al vier weken te trappelen op nummer 2 en vlak daarachter komt Katy Perry er aangestormd met ‘Roar’ op de derde plek. We gaan het volgende week allemaal meemaken.

Robin Thicke nu bovenaan in de jaarlijst

Groot nieuws voor Robin Thicke. In de Mega Top 50 stijg hij met ‘Blurred Lines’ van 10 naar 9, maar groter nieuws is zijn stijging in de jaarlijst: ‘Blurred Lines’ stijgt daarin deze week namelijk door van 2 naar 1! Robin Thicke en consorten lossen Pink en Nate Ruess af aan de kop van de jaarlijst, die daar met ‘Just Give Me A Reason’ al een paar maanden stonden. Daar helpen zelfs de vier plaatsen winst niet tegen die Pink deze week in de Mega Top 50 maakt naar 39; en dat al weer in de 35e week.

Het jaar 2013 heeft nog vier maanden te gaan, en pas dan kunnen we met zekerheid zeggen dat de grootste hit van het jaar is. Maar zeker is wel dat de platen die nu nog de lijst binnenkomen, nooit meer voldoende punten kunnen binnenslepen om ‘Blurred Lines’ te bedreigen. De hit van het jaar moet dus voortkomen uit een van de platen die momenteel in de Mega Top 50 staan. In feite kan daarmee alleen nog ‘Wake Me Up’ van Avicii een bedreiging zijn voor ‘Blurred Lines’. En in de jaarlijst heeft Avicii nog een hele weg te gaan, want daarin staat hij pas 28e.

Avicii 'Wake Me Up'

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Robin Thicke & T.I. & Pharrell 'Blurred Lines'

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ed Adams
chartambassadeur Mega Top 50

Ster advertentie
Ster advertentie