Internationale charts: Twee hits voor Stromae

  1. Nieuwschevron right
  2. Internationale charts: Twee hits voor Stromae

De temperaturen lopen op en dus komt de Belgische DJ Stromae met nieuwe muziek. Hij heeft momenteel niet één maar liefst twee hits te pakken!

Stromae ‘Papaoutai’

De Belgische zanger Stromae staat deze week ineens met 2 nummers in de Europese top 50. Zo komt hij binnen met ‘Formidable’ op 28, terwijl hij met ‘Papaoutai’ stijgt van 50 naar 36. Dit komt vooral door hoge noteringen in Frankrijk en België. Beide nummers zullen naar verwachting voorkomen op het 2e album van Stromae, welke later dit jaar wordt verwacht. Helaas is de titel van dit album nog niet bekend gemaakt. De titel van zijn eerste album was Cheese.
Stromae is natuurlijk bij ons bekend van zijn nummer 1 hit ‘Alors On Danse’ welke afkomstig is van dat eerste album en die in 2010 zeven keer de Mega Top 50 aanvoerde in een periode van 8 weken tijd. Stromae is afkomstig uit Brussel, en zijn echte naam is Paul Van Haver. ‘Alors On Danse’ bereikte niet alleen in de Mega Top 50 de koppositie maar ook in België en Frankrijk uiteraard. Daarnaast stond het nummer bovenaan in landen als Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk, Luxemburg, Italië, Denemarken, Griekenland, Tsjechië, Slowakije, Griekenland en Bulgarije. Ook werd de eerste plaats bereikt in de Europese Top 50.
Na ‘Alors On Danse’ bracht Stromae 4 singles uit die de Mega Top 50 niet bereikte, maar ‘Papaoutai’ gaat binnenkort op de poort van de Mega Top 50 kloppen, en een hernieuwde kennismaking in de lijst behoort nadrukkelijk tot de mogelijkheden. ‘Papaoutai’ is overigens een verbastering van het Franse ‘papa où t’es?’, ofwel ‘Papa waar ben je’, en dat verwijst weer naar zijn Rwandese vader die hij slechts drie keer zou hebben gezien in zijn leven.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Canada

Duitsland

Frankrijk

Vlaanderen

Wallonië

Zweden

Europese Top 50

Arthur Dewaal
Mega Top 50 specialist internationale charts
Ster advertentie
Ster advertentie