Mumford & Sons ook in UK op #1 met nieuw album

  1. Nieuwschevron right
  2. Mumford & Sons ook in UK op #1 met nieuw album

In navolging van de Nederlandse albumlijst komt Mumford & Sons ook in het Verenigd Koninkrijk op de eerste plek binnen. In de singlelijst blijft OMI op nummer 1.

In september 2012 stond Mumford & Sons voor de laatste keer op nummer 1 in de Britse albumlijst. Met hun vorige album Babel pakte het viertal toen hun eerste charttopper in het Verenigd Koninkrijk. Dat album is op de dag van vandaag net iets meer dan een miljoen keer over de (digitale) toonbank gegaan. Het debuutalbum van de Londense band, Sigh No More uit 2009, bereikte niet de nummer 1.
Nu, 2,5 jaar later, verdubbelen ze hun aantal nummer 1-albums. In de Nederlandse Album Top 100 kwam Wilder Mind voor het weekend al op de eerste plek binnen, in de UK doen Mumford & Sons dat nu dus ook. Van dat nieuwe album bereikte één track de beste veertig in het Verenigd Koninkrijk. ‘Believe’ kwam in maart tot de twintigse plek, ‘The Wolf’ en ‘Snake Eyes’ bleven onder de top 40 hangen.

Album top 10

01 ( – ) Wilder Mind – Mumford & Sons
02 (01) The Magic Whip – Blur
03 (08) In The Lonely Hour – Sam Smith
04 (07) X – Ed Sheeran
05 (13) 1000 Forms Of Fear – Sia
06 (11) Hozier – Hozier
07 (06) The Ultimate Collection – Paul Simon
08 (02) 1989 – Taylor Swift
09 (03) Chaos And The Calm – James Bay
10 (05) Title – Meghan Trainor

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Nek-aan-nekrace op #1-positie

Het was weer een nek-aan-nekrace om de nummer 1-positie in de UK Chart. Voor de tweede keer op rij is OMI met ‘Cheerleader’ er met de koppositie van door gegaan. Vorige week stootte de Jamaicaanse zanger Wiz Khalifa en Charlie Puth van de kopplek. Ook toen was het een nipte overwinning voor OMI op ‘See You Again’, net als deze week.
Vorige week streed er nog een artiest mee om de eerste plek. Carly Rae Jepsen leek met ‘I Really Like You’ af te stevenen op haar tweede nummer 1-hit, maar werd op het laatste moment ingehaald door de Jamaicaan. Deze week blijft de zangeres plakken op plek vier.

Deep house-duo hoogste binnenkomer

Eén binnenkomer in de Britse top 10 deze week. En die komt van het deep house-duo Blonde. Jacob Manson en Adam Englefield komen uit de Engelse stad Bristol en scoren met ‘All Cried Out’ hun tweede top 10-notering in hun thuisland. Vorig jaar bereikte ‘I Loved You’ zevende positie in de UK Chart. Toen was het Melissa Steel die de vocalen voor haar rekening nam, dit keer is het de Amerikaanse zanger Alex Newell, die voor velen bekend is als personage uit de hitserie Glee.

Single top 10

01 (01) ‘Cheerleader (Felix Jaehn Remix)’ – OMI
02 (02) ‘See You Again’ – Wiz Khalifa & Charlie Puth
03 (03) ‘I Really Like You’ – Carly Rae Jepsen
04 ( – ) ‘All Cried Out’ – Blonde & Alex Newell
05 (04) ‘Lean On’ – Major Lazer & DJ Snake & MØ
06 (18) ‘Where Are Ü Now’ – Skrillex & Diplo present Jack Ü
07 (05) ‘Hold My Hand’ – Jess Glynne
08 (08) ‘Firestone’ – Kygo & Conrad
08 (07) ‘Trouble’ – Iggy Azalea & Jennifer Hudson
10 (09) ‘Sugar’ – Maroon 5

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie