Guus Meeuwis presenteert album in Rijksmuseum

  1. Nieuwschevron right
  2. Guus Meeuwis presenteert album in Rijksmuseum

Guus Meeuwis brengt op 17 oktober zijn nieuwe album uit. Hollandse Meesters wordt gepresenteerd in het Rijksmuseum.

2015 is een jubileumjaar voor Guus Meeuwis. De Brabantse zanger zit dan twintig jaar in het vak en treedt dan tien jaar op met zijn Groots Met Een Zachte G-concerten in het Philips Stadion in Eindhoven.
De zanger brak in 1995 door met ‘Het Is Een Nacht’. Samen met zijn band Vagant scoorde hij een wereldhit in Nederland. De track stond hij toen acht weken op nummer 1 in de Mega Top 50. Met opvolger ‘Per Spoor (Kedeng Kedeng)’ stond hij even later ook nog eens vijf weken bovenaan de lijst. Deze eeuw scoorde hij met ‘Tranen Gelachen’ en ‘Schouder Aan Schouder’ nog twee nummer 1-hits in de Mega Top 50.

Albums

Zijn eerste twee nummer 1’s staan op het debuutalbum Verbazing. Dat album stond in 1996 een week bovenaan de Album Top 100. Met Hemel Nr. 7, NW8 en Armen Open ging hij later ook nog aan de leiding in de Nederlandse albumlijst.

New Cool Collective

Meeuwis’ nieuwe album Hollandse Meesters bevat bekende tracks van Nederlandse artiesten. Zo covert hij onder andere De Dijk, Herman van Veen en Abel, die begin deze eeuw een hit scoorde met ‘Onderweg’. Op het album werkt de zanger ook samen met de New Cool Collective Big Band. Daarmee werkte hij in 2012 ook al samen. Toen deden ze bij De Wereld Draait Door een cover van ‘Een Meisje Van 16’ van Boudewijn de Groot.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie