Maaike Ouboter nieuw op nummer 1 in België

  1. Nieuwschevron right
  2. Maaike Ouboter nieuw op nummer 1 in België

Het succes van Maaike Ouboter houdt niet op bij de landsgrenzen. De zangeres komt met haar liedje 'Dat Ik Je Mis' binnen op de bovenste positie van de Belgische hitlijst Ultratop 50.

Anderhalve week geleden maakte de 21-jarige Maaike Ouboter grote indruk tijdens het tv-programma De beste singer-songwriter van Nederland. Ze zong het liedje 'Dat Ik Je Mis' dat geïnspireerd werd door haar overleden ouders. Ze raakte veel kijkers, maar ook juryleden Eric Corton en Miss Montreal en presentator Giel Beelen konden hun tranen niet bedwingen. Het liedje was direct na de uitzending te downloaden, iets dat massaal gedaan werd. Het zorgde ervoor dat Maaike Ouboter afgelopen week op nummer 1 binnenkwam in de Mega Top 50.

Over de landsgrenzen

Maar het optreden van Maaike Ouboter ging ook in België niet onopgemerkt voorbij. Zo belde Karolien Debecker in haar middagshow op radiozender MNM met Maaike, Studio Brussel draaide het liedje en ook nieuwsmedia als VTM Nieuws berichtten over haar. Net als in Nederland werd in België 'Dat Ik Je Mis' heel erg veel gedownload en dat is terug te zien in de Ultratop 50, de belangrijkste hitlijst van het land.

Ultratop 50

Maaike Ouboter komt met 'Dat Ik Je Mis' binnen op nummer 1 in de Ultratop 50. Ze verslaat daarmee 'Get Lucky' van Daft Punk, de koploper van vorige week. De top 3 wordt compleet gemaakt door 'Blurred Lines' van Robin Thicke & T.I. & Pharrell. Het is niet voor het eerst dat een Nederlandse artiest de Belgische hitlijst aanvoert. Marco Borsato slaagde daar bijvoorbeeld al vier keer in, net als George Baker. De laatste keer was vorig jaar, toen Eva Simons samen met Will.I.Am en 'This Is Love' de lijst aanvoerde.

Maaike LIVE in de Mega Top 50

Maaike Ouboter is zaterdag te gast in de Mega Top 50. Ze zal praten over haar plotselinge succes en daarnaast gaat ze 'Dat Ik Je Mis' live spelen. Benieuwd hoe dat klinkt en op welke positie de single staat? Luister zaterdag naar de Mega Top 50 tussen 15 en 18 uur met Bart Arens op 3FM!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie