Robbie Williams met "Candy" hoogste nieuwe op #18

  1. Nieuwschevron right
  2. Robbie Williams met "Candy" hoogste nieuwe op #18

Vanwege 3FM 90s Request was er geen normale Mega Top 50 te horen, maar een speciale door Martijn Krabbé samengestelde lijst. Maar dat betekent niet dat er geen actuele chart is gemaakt! Robbie Williams is daarin met "Candy" de hoogste nieuwe op #18.

Robbie Williams viert vaderschap met Candy (18)

Vier dagen oud is zijn pasgeboren dochtertje Theodora [op zaterdag], dus Robbie Williams koopt hopelijk nog geen candy voor haar. Feit is wel dat Robbie een hele gelukkige week doormaakt; op 18 september is hij is een nieuwbakken vader geworden en op #18 in de Mega Top 50 is hij deze week de hoogste nieuwkomer.

Blijkbaar zijn Robbie Williams en Gary Barlow weer helemaal vriendjes, want twee jaar na hun duet ‘Shame’ werken ze op ‘Candy’, de nieuwe solosingle van Robbie opnieuw samen. Ouwe Take That-maat Barlow schreef mee aan de nieuwe hit van Williams. En dat terwijl ze daarvoor vijftien jaar lang ruzie hadden, omdat Robbie Williams was weggelopen uit de boyband. Met ‘Candy’ scoort Robbie al weer zijn 38e hit. Drie daarvan kwamen op #1 terecht: ‘Feel’ in 2002, ‘Tripping’ in 2005 en ‘Bodies’ in 2009. Naast zijn solohits stond Williams ook nog eens tien keer als lid van Take That genoteerd.

Jan Smit eert zijn vrouw op ‘Altijd daar’ (20)

’t Is een echte gezinsman, die Jan. Vorig jaar scoorde hij al een hitje met ‘Niemand zo trots als wij’, een ode aan zijn pasgeboren dochter Emma. En nu is er dan ‘Altijd daar’, een single waarin hij zijn vrouw Liza bewierookt. Jan de familieman werd deze week als een echte rockster overladen met prijzen. Vorige week de TROS Kompas Oeuvre Award, een prijs voor zijn repertoire van de afgelopen vijftien jaar. Daar kwam afgelopen donderdag ook nog eens een Buma NL Award bij in de categorie Beste zanger. Jan sprak zelf van een ‘absolute eer’. Bovendien sprak hij een waarschuwing uit: “De eerste vijftien jaar van mijn carrière zitten er weliswaar op, maar ik ben nog lang niet klaar...”

Gers Pardoel staat Doe Maar bij op remake van ‘Liever dan lief’ (39)

Vier concerten geeft de groep Doe Maar volgende maand in het Gelredome. Als hoofdact van 2012 in de Symphonica in Rosso-reeks staan de mannen op 13, 17, 19 en 20 oktober op het Arnhemse podium, samen met onder andere Gers Pardoel. Die rapper is niet de eerste die met dit nummer een coverhit scoort; Tim Immers ging hem in 1996 al voor. De inmiddels al weer vergeten soapster bereikte met zijn versie destijds de elfde plek in de Mega Top 50. Het origineel van ‘Liever dan lief’, van Doe Maar zelf, stamt al weer uit 1982, maar verscheen toen nog niet op single. De nieuwe versie van ‘Liever dan lief’ is niet alleen de trekker voor het album ‘Versies’, maar bovendien de titeltrack van de speelfilm ‘Alles is familie’. Gers Pardoel is daarin zelfs als acteur te zien. ‘Liever dan lief’ staat bovendien op de playlist van de Symphonica in Rosso-concerten van Doe Maar, want Gers is een van de gasten tijdens de optredens.

Kensington: lievelingetjes van Coen en Sander scoren met ‘Don’t look back’ (43)

Met ‘Don’t look back’ is de Utrechtse groep Kensington toe aan zijn tweede hit in de Mega Top 50. Vorig jaar wist de groep met ‘Let go’ nog een 32e plaats te bereiken. Kensington en 3FM, dat past wel bij elkaar. De jongens uit Utrecht zijn de lievelingetjes van radiomakers Coen en Sander. Bovendien is 3FM de sponsor van de clubtour die Kensington momenteel onderneemt door heel Nederland, en die nog doorloopt tot het eind van het jaar.

Usher krijgt hulp van Swedish House Maffia op ‘Numb’ (46)

De Swedish House Maffia staat deze week hoog én laag in de Mega Top 50. Hun single ‘Don’t you worry child’ is deze week een dikke top 10-hit, maar op #46 komt al weer een nieuwe productie van de drie Zweden binnen. Axwell, Ingrosso en Angello schreven en produceerden namelijk de nieuwe hit ‘Numb’ van Usher. Usher is de meest succesvolle R&B-artiest in Nederland; ‘Numb’ is al zijn 21e hit in vijftien jaar en van de vorige twintig hits wist maar liefst de helft de top 10 te bereiken. Hoogtepunt voor Usher was de #1-notering voor ‘Yeah!’ in 2004.

Of Monsters And Man hopen op nieuw success met ‘Mountain sound’ (48)

Er zullen niet veel IJslandse bands zijn met een Amerikaanse #1-hit op zak, maar Of Monsters And Men is er een van. De groep stond dit jaar bovenaan in de Alternative Songs hitparade van Billboard met ‘Little talks’; van die debuutsingle werden er in de States maar liefst een half miljoen verkocht. ‘Mountain sound’ is de tweede single van Of Monsters And Men en evenals de debuuthit afkomstig van het album ‘My head is an animal’.

Asaf Avidan blijft koploper

Bovenin de Mega Top 50 zijn geen veranderingen te melden. De hele top 3 zit vast, dus Asaf Avidan blijft bovenaan staan met ‘One day/ Reckoning song’. Het nummer staat voor de vijfde achtereenvolgende week op #1 en is daarmee bij deze officieel de grootste Israëlische hit aller tijden in de Mega Top 50. Asaf verslaat de enige andere Israëlische #1-hit ooit, ‘Cinderella Rockefella’ van Esther & Abi Ofarim uit 1968. Die single stond destijds vier weken bovenaan; Asif Avidan heeft dat nu met één week verbeterd.

Iets verderop in de top 10 schiet de Swedish House Maffia ineens door van #43 naar #8. De heren hadden even een aanloopje nodig, want, hun single ‘Don’t you worry child’ stond al een maand genoteerd, maar was tot nu toe nog niet boven de veertigste plaats uitgekomen. Deze week zien de heren ineens de geest en stijgen ze maar liefst 35 plaatsen naar #8. Het nummer is de afscheidssingle van de drie Zweden; ze gaan hun samenwerking beëindigen. De zang is overigens van de eveneens Zweedse zanger John Martin.

Het is trouwens sowieso een Zweedse aangelegenheid in de top 10 deze week, want ook op #5 en #7 vinden we Zweedse acts: Otto Knows klimt naar #5 met ‘Million voices’ en Songfestivalwinnares Loreen zakt licht weg naar #7 met ‘Euphoria’. Drie Zweden bij de bovenste tien, dat zal niet veel vaker zijn voorgekomen.

Ster advertentie
Ster advertentie