Katy Perry & Juicy J hoogste nieuwe op #30

  1. Nieuwschevron right
  2. Katy Perry & Juicy J hoogste nieuwe op #30

Katy Perry is de hoogste binnenkomer in de Mega Top 50. Met 'Dark Horse', een samenwerking met rapper Juicy J, is ze nieuw op nummer 30.

Katy Perry & Juicy J: 'Dark Horse' (30)

Vlak achter elkaar staat ze twee keer in de Mega Top 50: Katy Perry. Op 31 zakt ze weg met haar nummer één-hit ‘Roar’ en op 30 komt haar nieuwe hit al weer binnen, ‘Dark Horse’. Het is inmiddels al de vierde Mega Top 50-hit voor Katy in vijf maanden tijd. Op ‘Dark Horse’ doet Katy Perry het niet in haar eentje; het is een duet met Juicy J. Die kerel kenden we nog niet in de Mega Top 50, dus we gaan ‘m even aan je voorstellen. Sappige J was in 1991 de oprichter van de hiphopgroep Three 6 Mafia.
In 2002 bracht hij al een soloalbum uit, maar daar speelde hij zich bij ons niet mee in de kijker. Intussen heeft Juicy J zich helemaal losgeweekt van Three 6 Mafia. Later dit jaar verschijnt z’n vierde soloplaat. Even nog een leuk verbandje leggen: het bekendste (of zo je wilt: beruchtste) nummer van de Three 6 Mafia is ‘It’s Hard Out Here For A Pimp’. En dat nummer is als inspiratie gebruikt voor de hit die momenteel op 26 bivakkeert: ‘It’s Hard Out Here’ (For A Bitch) van Lily Allen. Dat u het maar even weet…

Tube & Berger & Juliet Sikora: 'Set It Off' (40)

In 2004 stonden ze al eens op 1 in Amerika, dus het wordt hoog tijd dat Tube & Berger ook bij ons gaan doorbreken. En met ‘Set It Off’ moet dat gaan gebeuren. Tube & Berger zijn de pseudoniemen van de Duitse producers Arndt Rörig en Mardo Vidovic. Tien jaar geleden brachten ze de single ‘Straight Ahead’ uit, waar Pretenders-zangeres Chrissie Hynde haar stem aan leende. Het nummer bereikte de bovenste plek in de Billboard Hot Dance Airplay. Daarna viel het echter stil voor het tweetal, totdat ze met Juliet Sikora op de proppen kwamen.
Voor Juliet Sikora schuiven we een landje op naar het oosten. Juliet komt uit Polen en is daar actief als dj. Sikora en Tube & Berger zijn elkaar echter tegengekomen in Duitsland, want de twee producers komen uit Solingen en Sikora woont slechts 50 kilometer verderop in Dortmund. Ook op andere muzikale fronten werken Juliet Sikora en Tube & Berger al een tijdje samen. Een paar jaar terug begonnen ze met z’n drieën het label Kitball Records. Gezamenlijk runnen ze ook het goede-doelenproject It Began In Africa; hiervoor brengen ze compilatie-albums uit om geld in te zamelen voor jonge Afrikaanse musici.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Showtek: 'We Like To Party' (45)

2013 was het jaar van de doorbraak van Showtek. De twee Eindhovense broers Sjoerd en Wouter Janssen scoorden vier hits in de Mega Top 50, waarvan de eerste, ‘Cannonball’, met een vijfde plek de grootste was. Tijd voor een feestje! Dus komen Sjoerd en Wouter nu met ‘We Like To Party’, en dus wordt dat meteen hun vijfde hit. Het is bovendien hun eerste hit op hun gloednieuwe, eigen platenlabel, Skink.
Het is de derde keer dat we ‘We Like To Party’ een hit zien worden. Tenminste, als titel, want het zijn drie totaal verschillende nummers. De andere twee nummers zijn ook allebei van een Nederlandse dancegroep. In 1997 kwamen de Party Animals met ‘We Like To Party’ tot plaats 8 in de Mega Top 50. En een jaar later bereikten de Vengaboys met hún ‘We Like To Party’ de tweede plek. Zoals gezegd: drie totaal verschillende nummers; de enige overeenkomst is de titel. Alhoewel: als je de remix van de nieuwe hit van Showtek door producer Victor Niglio uit Philadelphia te pakken krijgt, dan hoor je dat hij de versie van de Vengaboys daarin verwerkt heeft.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Shakira & Rihanna: 'Can’t Remember To Forget You' (50)

Twee van de grootste popdiva’s, beide met een enorme staat van dienst, slaan de handen ineen op ‘Can’t Remember To Forget You’. Shakira heeft inmiddels al dertien Mega Top 50-hits op haar naam staan, met onder meer de nummer één-hits ‘Whenever, Wherever’, ‘Hips Don’t Lie’ en ‘Beautiful Liar’. De reeks stokte echter in 2010 na de nummer 3-hit ‘Waka Waka’. Shakira pakt nu de draad weer op samen met Rihanna. En over staat van dienst gesproken, Rihanna heeft een nóg grotere lijst met hits achter haar naam staan. Al vijfendertig Mega Top 50-noteringen scoorde de Barbadosiaanse sinds 2005. Één ervan bereikte de toppositie: ‘Don’t Stop The Music’ in 2007.
Je zou zeggen: twee van zulke wereldsterren, dat móet wel een enorm succes worden. Wat dat betreft valt de binnenkomst op de onderste positie van de Mega Top 50 dus een tikkie tegen, maar dat kan volgende week zomaar helemaal anders zijn natuurlijk. ‘Can’t Remember To Forget You’ komt te staan op het nieuwe album van Shakira, dat in maart uit gaat komen. Het wordt haar eerste Engelstalige album in vijf jaar tijd, als opvolger van She Wolf. Daartussendoor zat nog wel het Spaanstalige album Sale El Sol, maar dat was volledig op de Latijns-Amerikaanse markt gericht. She Wolf was, met een wereldwijde verkoop van 3 miljoen stuks, een commerciële tegenvaller, al zal Dries Roelvink daar vast heel anders over denken…
Ed Adams
chartambassadeur Mega Top 50
Ster advertentie
Ster advertentie