‘King Kunta’ hoogste nieuwe in Mega Top 50

  1. Nieuwschevron right
  2. ‘King Kunta’ hoogste nieuwe in Mega Top 50
Deze week komen we onder de nieuwkomers in de Mega Top 50 twee debutanten tegen. In totaal komen er vier nieuwe tracks de lijst binnen.
‘King Kunta’ van Kendrick Lamar mocht zich deze week 3FM Megahit noemen. En dat levert meteen succes op, want de rapper debuteert in de Mega Top 50. ‘King Kunta’ komt binnen op de 32e plek.
Kendrick Lamar Duckworth is geboren en getogen in Californië. Lamar’s aandacht van het rappen werd getrokken toen hij getuige was van de making of van 2Pac en Dr. Dré ‘California Love’-video halverwege jaren ’90. In 2003, toen Lamar zestien was, bracht hij zijn eerste mixtape uit. Inmiddels heeft Lamar twee albums op zijn naam staan. Begin dit jaar bracht hij To Pimp A Butterfly uit en daarmee scoorde hij zijn eerste nummer 1-album in de Verenigde Staten. Dat album werd op de dag van de release zo vaak gestreamd, dat het een record opleverde. ‘King Kunta’ is de eerste single van To Pimp A Butterfly die deze week de Mega Top 50 bereikt.
Eerder deze week werd bekend dat de Amerikaanse rapper optreedt op Lowlands.

Ook Gregory Porter debuteert

Naast Kendrick Lamar is er nog een debutant te verwelkomen: Gregory Porter. De inmiddels 43-jarige jazzzanger komt de lijst binnen op nummer 45 met ‘Liquid Spirit’. De Amerikaan entert de Mega Top 50 niet met de originele versie van het nummer, maar met een remix.
Die remix is gemaakt door Claptone. De Berlijnse dj is overigens geen debutant. Hij stond in 2013 maar liefst één hele week genoteerd in de Mega Top 50: ‘No Eyes’ (met Jaw) kwam in de zomer van dat jaar tot de 42e positie.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie