UK: Jess Glynne vijfde keer op #1 in anderhalf jaar

  1. Nieuwschevron right
  2. UK: Jess Glynne vijfde keer op #1 in anderhalf jaar
Het is Jess Glynne weer gelukt. Met haar nieuwe single ‘Don’t Be So Hard On Yourself’ komt ze binnen op nummer 1 in de UK Chart.
‘Rather Be’, ‘My Love’, ‘Hold My Hand’ en ‘Not Letting Go’. Dat zijn de voorgaande vier nummer 1-hits van Jess Glynne in de UK Chart. Daar kan ‘Don’t Be So Hard On Yourself’ nu ook aan toegevoegd worden. Toegegeven, het is pas de tweede eigen track van de Britse zangeres die op de koppositie staat. Bij drie andere nummer 1-hits kreeg ze hulp van Clean Bandit, Route 94 en Tinie Tempah. Maar dat maakt haar succes niet minder mooi.
Met deze vijfde nummer 1-hit komt Glynne op gelijke hoogte met een andere Britse zangeres. Niemand minder dan Cheryl (eerst Tweedy, toen Cole, nu Fernandez-Versini) scoorde ook een hele handvol koplopers in het Verenigd Koninkrijk; de meeste voor een Britse solo-zangeres.

Martin Solveig in top 10

In februari kwam ‘Intoxicated’ van Martin Solveig al binnen in de Mega Top 50. Pas in juni bereikte de track de hoogste positie: nummer 9. Ondertussen is de hit van de Franse dj al onderweg naar de uitgang, maar in de UK knalt ‘Intoxicated’ nu pas de hitlijst binnen. Samen met Amerikaanse GTA, dat bestaat uit het dj-duo Matthew Van Toth en Julio Mejia is de track nieuw op 5.
Voor Solveig is het zijn grootste hit in het Verenigd Koninkrijk. Vier keer eerder stond hij bij de beste veertig: met ‘Rocking Music’ in 2004 (#35), ‘Everybody’ in 2005 (#22), ‘Hello’ in 2011 (#13) en ‘The Night Out’ in 2012 (#36).
Single top 10
01 ( – ) ‘Don’t Be So Hard On Yourself’ – Jess Glynne
02 (01) ‘Marvin Gaye’ – Charlie Puth & Meghan Trainor
03 (02) ‘How Deep Is Your Love’ – Calvin Harris & Disciples
04 (03) ‘Can’t Feel My Face’ – The Weeknd
05 ( – ) ‘Intoxicated’ – Martin Solveig & GTA
06 (04) ‘Black Magic’ – Little Mix
07 (05) ‘Are You With Me’ – Lost Frequencies
08 (08) ‘Shut Up + Dance’ – Walk The Moon
09 (07) ‘Shine’ – Years & Years
10 (06) ‘Glitterball’ – Sigma & Ella Henderson

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Cilla Black postuum op #1

Eerder deze maand overleed Cilla Black. Haar album The Very Best Of re-enterde eerder deze maand de Britse albumlijst op de veertiende plek. Via de achtste positie van vorige week, klimt het album deze week (in de week van haar begrafenis) door naar nummer 1. Nog nooit kwam The Very Best Of zo hoog in de Britse lijsten. Sterker nog: Cilla Black zelf kwam stond nog nooit op de eerste plek van de albumlijst.
The Very Best Of werd gereleased in 1983. Dertig jaar later kwam er een nieuwe versie op de markt met favoriete nummers van de fans en dance remixes. In totaal stond Cilla Black met zes albums in de Britse Album Top 40 genoteerd.
Album top 10
01 (08) The Very Best Of – Cilla Black
02 (07) Chaos And The Calm – James Bay
04 ( – ) Venom – Bullet For My Valentine
04 (03) X – Ed Sheeran
05 (01) Compton – Dr Dre
06 (05) In The Lonely Hour – Sam Smith
07 (04) Communion – Years & Years
08 ( – ) Life’s Not Out To Get You – Neck Deep
09 (09) 1989 – Taylor Swift
10 (12) How Big How Blue How Beautiful – Florence + The Machine

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie