Hozier stormt top 10 van Billboard Hot 100 binnen

  1. Nieuwschevron right
  2. Hozier stormt top 10 van Billboard Hot 100 binnen

Terwijl ‘All About That Bass’ voor de achtste week op nummer 1 staat, knalt ‘Take Me To Church’ van Hozier de top 10 van de Billboard Hot 100 binnen.

‘Take Me To Church’ is de grote doorbraak van de Britse Andrew Hozier-Byrne, kortweg Hozier. De 24-jarige Ier bracht eerder deze maand zijn debuut Hozier (#2 in Hot 200) uit, waarvan ‘Take Me To Church’ de eerste single is. De track was overigens al een jaar geleden te vinden op Hozier’s eerste EP. Het nummer bereikte in juli van dit jaar al de zestiende plek in de Mega Top 50 en werd eerder verkozen tot 3FM Megahit.
In de Billboard Hot 100 knalt hij deze week 24 plekken omhoog naar nummer 9. ‘Take Me To Church’ is te horen in de nieuwe commercial van de nieuwe hoofdtelefoon van Beats by Dr. Dre, met basketballer LeBron James in de hoofdrol. Mede hierdoor heeft Hozier de megastijging en dus zijn eerste Amerikaanse top 10-hit te danken. Ook zong hij ‘Take Me To Church’ bij Saturday Night Live afgelopen week.

Einde aan vrouwen top 5

Is het echt waar? Staat er een mannelijke artiest in de top 5 van de Billboard Hot 100? Ja! Na zeven weken achter elkaar een volledige top 5 vol met vrouwen, zijn het nu de heren van Maroon 5 die het record beëindigen. ‘Animals’ klimt deze week twee plekken.
Overigens is de top 2 wél al acht weken op rij hetzelfde. Meghan Trainor blijft bovenaan staan met haar’All About That Bass’ en wordt al twee maanden gevolgd door Taylor Swift’s ‘Shake It Off’. Geen beweging in te krijgen daar bovenaan. Of het moet van een Zweedse zangeres komen. Tove Lo stijgt namelijk met ‘Habits (Stay High)’ naar nummer 3.

Single top 10

01 (01) ‘All About That Bass’ – Meghan Trainor
02 (02) ‘Shake It Off’ – Taylor Swift
03 (05) ‘Habits (Stay High)’ – Tove Lo
04 (03) ‘Bang Bang’ – Jessie J, Ariana Grande & Nicki Minaj
05 (07) ‘Animals’ – Maroon 5
06 (04) ‘Black Widow’ – Iggy Azalea & Rita Ora
07 (06) ‘Don’t Tell ‘Em’ – Jeremih & YG
08 (09) ‘Hot Boy’ – Bobby Schmurda
09 (33) ‘Take Me To Church’ – Hozier
10 (08) ‘Stay With Me’ – Sam Smith

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Rock verslaat rap

In het Verenigd Koninkrijk moesten ze Ben Howard nog voor laten gaan, maar in Amerika is Slipknot is de nieuwe nummer 1 in de Hot 200 albumlijst. .5 The Gray Chapter is het vijfde studioalbum van de band en komt deze week binnen op de eerste plek. Ook hun vorige album All Hope Is Gone uit 2008 bereikte die positie. 5. The Gray Chapter is het vierde top 10-abum voor Slipknot in de Verenigde Staten en een eerbetoon aan Paul Dedrick Gray. De oud-bassist van de band werd op 24 mei 2010 dood gevonden in een hotel in Johnston, Iowa. Later bleek at Gray een overdosis morfine en fentanyl had genomen.

Top vier geheel nieuw

Slipknot verslaat het nieuwe album van T.I.. De rapper komt met zijn negende top 10-album Paperwork binnen op nummer 2. Voorganger Trouble Man: Heavy Is The Head bereikte vorig jaar ook die plek.
Naast de nummers 1 en 2 komen ook op de twee plekken daarachter nieuwe albums binnen. Veteraan Neil Diamond maakt het podium compleet. Zijn achttiende top 10-album Melody Road komt binnen op nummer 3. Meteen daarachter staat Under Pressure, het nieuwe album van rapper Logic.

Album top 10

01 ( – ) ‘.5 The Gray Chapter’ – Slipknot
02 ( – ) ‘Paperwork’ – T.I.
03 ( – ) ‘Melody Road’ – Neil Diamond
04 ( – ) ‘Under Pressure’ – Logic
05 (01) ‘Anything Goes’ – Florida Georgia Line
06 (02) ‘Old Boots, New Dirt’ – Jason Aldean
07 ( – ) ‘Pain Killer’ – Little Big Town
08 (05) ‘Partners’ – Barbra Streisand
09 ( – ) ‘That Christmas To Me’ – Pentatonix
10 ( – ) ‘Nostalgia’ – Annie Lennox

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Tim Cox
Mega Top 50 specialist internationale charts
Ster advertentie
Ster advertentie