Michel Teló scoort grootste Belgische hit van 2012

  1. Nieuwschevron right
  2. Michel Teló scoort grootste Belgische hit van 2012

Op 1 januari 2013 hoor je het jaaroverzicht van de Mega Top 50, maar in andere landen zijn de grootste hits van 2012 al bekend. In de Belgische Ultratop is 'Ai Se Eu Te Pego' van Michel Teló op #1 geëindigd!

De Belgische jaarlijsten werden al op 19 december bekend gemaakt, en daardoor werd de allerlaatste lijst van het jaar niet meer meegenomen in het jaaroverzicht. Slechts drie Nederlandse acts wisten dit jaar door te dringen tot de top 100 van het jaar in Vlaanderen. Gers Pardoel is daarvan de hoogste op 8 met ‘Ik Neem Je Mee’. Het nummer reikte tot de 2e plaats. Op 20 in het jaaroverzicht staat Gers Pardoel nog eens, nu met de ex-nummer 3 ‘Bagagedrager’. Op 71 staat Kraantje Pappie met ‘Waar is Kraan’, alhoewel het nummer nooit hoger reikte dan de 16e plaats in de Ultratop 50.

De Top 10 van Vlaanderen van 2012
1. Michel Telo ‘Ai Se Eu Te Pego’
2. Gusttavo Lima ‘Balada’
3. Triggerfinger ‘I Follow Rivers’
4. Sam Sparro ‘Happiness’
5. Asaf Avidan & The Mojos ‘One day/Reckoning Song’
6. Carly Rae Jepsen ‘Call Me Maybe’
7. Psy ‘Gangnam Style’
8. Gers Pardoel ‘Ik Neem Je Mee’
9. Birdy ‘People Help The People’
10. Gotye & Kimbra ‘Somebody That I Used To Know’

Michel Telo kwam al op 24 december 2011 binnen. Drie weken later werd op 14 januari de eerste plaats bereikt. ‘Ai Se Eu Te Pego’ zou daar acht weken te blijven staan. Uiteindelijk zou het nummer 36 weken in de Ultratop 50 verblijven, genoeg voor de hit van het jaar in Vlaanderen.

Gusttavo Lima staat op de tweede plaats in het jaaroverzicht. ‘Balada’ kwam binnen op 21 april, en stond een week later al op 1. Gusttavo zou de lijst zeven weken lang aanvoeren, en de Ultratop 50 pas na 24 weken verlaten. En daarmee staat Brazilië dus wel mooi op 1 en op 2 bij onze zuiderburen.

Het succes van de Belgische Triggerfinger begon bij 3FM waar zij een akoestische versie ten gehore brachten van ‘I Follow Rivers’ in de show van Giel Beelen. Het nummer sloeg zo goed aan dat het in deze versie werd uitgebracht waarna de zegetocht in de Mega Top 50 begon. Natuurlijk kon Vlaanderen niet achterblijven. ‘I Follow Rivers’ kwam op 3 maart binnen, en stond een week later al op 1. Zeven weken zou de plaat op 1 staan. Inmiddels staat het nummer weer genoteerd in de Ultratop 50. 38 weken telden mee voor de jaarlijst. Het resultaat is een derde plaats in het jaaroverzicht.

Bekijk de hele Ultratop van 2012

Arthur Dewaal
Mega Top 50 specialist internationale charts

Ster advertentie
Ster advertentie