Kygo met ‘triple hits’ in rij met Pharrell en Beatles

  1. Nieuwschevron right
  2. Kygo met ‘triple hits’ in rij met Pharrell en Beatles

Kygo staat deze week met twee hits tegelijk in de top 10. Opvallender: allebei die tracks gaan een plekje omhoog. Nog opvallender: verderop komen we Kygo ook tegen met een remix.

Dat de Noorse Kygo op dit moment één van de hotste dj’s is, dat is wel duidelijk. In de Mega Top 50 staat hij met drie tracks tegelijkertijd genoteerd: twee van hemzelf en één keer met een remix. Kyrre Gørvell-Dahll, zoals Kygo’s echte naam is, zakt met zijn remix van Seinabo Sey’s ‘Younger’ deze week negen plaatsen naar nummer 41.
Maar daar tegenover staan de twee top 10-hits van de 23-jarige Noor. ‘Firestone’ (met Conrad), inmiddels negentien weken in de Mega Top 50, klimt één plekje omhoog naar 9, ‘Stole The Show’ (met Parson James) stijgt deze week door naar de vierde positie. Daarmee scoort hij overigens zijn grootste hit in de lijst, want ‘Firestone’ kwam eerder dit jaar tot nummer 5.
Veel artiesten gingen Kygo voor als het aankomt op de 'triple hits'. Tijd om eens een aantal lijstjes op een rijtje te zetten. Check ze onder de video van Kygo's 'Stole The Show'.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Top 3 meest gelijktijdige singles in één week

1. Michael Jackson (15)
2. Sandra van Nieuwland (5)
3. The Beatles (4), Bruce Springsteen (4), Elvis Presley (4), Ariana Grande (4)
Dit record staat natuurlijk op naam van Michael Jackson. In de week na zijn overlijden in 2009 kwam hij met vijftien (oude) singles tegelijk de Mega Top 50 binnen. De twee daaropvolgende weken stond hij met veertien tracks genoteerd, de weken daarna met twaalf, elf, acht en zeven stuks. Dus eigenlijk bezet hij de hele top 7 van dit lijstje…
Ook knap zijn de vijf hits van Sandra van Nieuwland in één week. Dat had de Voice Of Holland-kandidate dan weer te danken aan haar optredens bij het talentenprogramma. De liedjes die ze daarin zong, werden uitgebracht als download en dat leverde haar een handvol noteringen op. Van Nieuwland stond eind 2012 twee weken met vijf singles tegelijkertijd genoteerd. Daarvoor stond ze twee keer met vier hits in de lijst.

Top 3 langste onafgebroken ‘triple-reeks’

1. Pharrell Williams (13 weken)
2. Bruce Springsteen (11 weken)
3. Ariana Grande (11 weken)
Recordhouder in de breedte is Pharrell Williams. De zanger stond liefst dertien weken achter elkaar met drie singles tegelijk genoteerd. ‘Blurred Lines’, ‘Get Lucky’ en ‘Happy’.
Bruce Springsteen en Ariana Grande volgen daarachter met ieder een reeks van elf weken. ‘The Boss’ stond zelfs nog drie weken daarin met vier tracks genoteerd en verdeelde uiteindelijk vijf tracks over die elf weken: ‘Dancing In The Dark’, ‘I’m On Fire’, ‘Cover Me’, ‘Born In The USA’ en ‘Glory Days’.
Ariana Grande stond vorig jaar ook elf weken achter elkaar met drie tracks genoteerd in de Mega Top 50: ‘Problem’, ‘Break Free’ en ‘Bang Bang’. Enkele maanden later deed ze het bijna nog eens, maar toen stond ze ‘maar’ negen weken achter elkaar met drie hits in de Mega Top 50. Wel verdeelde ze die elf weken over vier hits: ‘Break Free’, ‘Bang Bang’, ‘Love Me Harder’ en ‘Santa Tell Me’.

Top 3 meeste ‘triple-reeksen’

1. The Beatles (7x)
2. Rihanna (4x)
3. Avicii, Nelly Furtado, David Guetta, Ariana Grande, Michael Jackson, Bruno Mars, Olivia Newton-John, Pharrell Williams (2x)
De meeste ‘triple-reeksen’ werden behaald door The Beatles. Zij stonden tussen 1964 en 1966 liefst zeven keer met drie platen tegelijkertijd genoteerd. In totaal stonden ze 34(!) keer met drie hits tegelijk in de Mega Top 50.
Ook Rihanna doet het netjes. De zangeres stond in 3,5 jaar tijd verdeeld over vier reeksen veertien keer met drie tracks in de lijst. Een goede nummer 2!

Spotify-lijst

Check hier de speciale Spotify-lijst met alle hits van de artiesten die met drie hits tegelijkertijd in de Mega Top 50 hebben gestaan (gerangschikt van nieuw naar oud).
Ster advertentie
Ster advertentie