Tweede #1 voor Editors in Album Top 100

  1. Nieuwschevron right
  2. Tweede #1 voor Editors in Album Top 100
Editors komt met In Dream binnen op de eerste plek van de Album Top 100. Het is de tweede albumtopper voor de band.
Een week geleden gaf de Britse Editors een intiem concert in het Paard van Troje in Den Haag dat werd vastgelegd door VPRO’s 3 Voor 12 en daar online staat. En het kan niet op voor de band, want na The Weight Of Your Love in 2013, komt ook hun vijfde album, In Dream, binnen op de eerste plaats van de Album Top 100 met daarop de voormalige Megahit ‘Life Is A Fear’. De #1-positie is een basis voor de concerten die de band op 4, 5 en 6 november geeft in de Heineken Music Hall in Amsterdam.

Tweede top 10-album Avicii

‘Waiting For Love’ en ‘For A Better Day’ ken je al van Avicii. Op zijn tweede album Stories staan nog twaalf andere nummers, waaronder een aantal singlekandidaten. Stories is de opvolger van True dat in september 2013 binnenkwam op de vierde plaats, maar pas in maart 2014, 24 weken later (!), de hoogste plaats bereikte: een tweede plek. Wellicht komt Stories ook nog wel hoger dan de zevende plaats nu.

Saybia terug van weggeweest

Na het album Eyes On The Highway (#6 in 2007), is het lang stil geweest rond de Deense band Saybia. Tussen 2002 en 2004 waren hun nummers veel te horen op 3FM. ‘The Day After Tomorrow’ en ‘I Surrender’ waren Megahit.
De lange afwezigheid is niet vanwege het ontbreken van inspiratie of problemen in de band, maar vanwege een privékwestie. Na het album uit 2007 kwam de vriendin van zanger Søren Huss tijdens een auto-ongeluk om het leven, waardoor de band een pauze inlast. Søren brengt twee albums uit en werkt met bassist Jeppe Knudsen aan nieuwe nummers. Na verloop van tijd sluiten gitarist Sebastian Sandstrøm, drummer Palle Sørensen en toetsenist Jesse Jensen zich bij hen aan. Een nieuw album hangt in de lucht, maar Sebastian verlaat de band en wordt opgevolgd door Kasper Rasmussen, al jarenlang een goede vriend van de band. Eind vorig jaar, begin dit jaar, nemen de vijf in Los Angeles en Kopenhagen het album No Sound From The Outside op, dat nu op 9 binnenkomt.

Twee Jacksons net buiten beste tien

Na het jazzalbum The Duke (#21 in 2012), is de Britse muzikant Joe Jackson (geen familie van Janet) op Fast Forward weer terug bij de popmuziek. Aanvankelijk wilde Joe vier EP’s uitbrengen, elk met vier nummers gerelateerd aan een stad. De EP’s kwamen er niet, wel een album, Fast Forward, dat verdeeld is in vier hoofdsteden: New York, Amsterdam, Berlin en New Orleans. De zestien nummers zijn per vier opgenomen in de stad waar ze onder vallen.
Joe Jackson brak in 1979 door met de single ‘Is She Really Going Out With Him?’, dat een weekje op #46 stond. De á capella versie bereikte in 1988 de vijfde plaats. Succesvolle albums waren Night And Day (#3 in 1982), Body And Soul (1984) en Big World (1986), beide goed voor een tweede plaats.
Dan een andere Jackson. Bijna 30 jaar geleden brak Janet Jackson door met de single ‘What Have You Done For Me Lately’ (#3 in 1986). Daarna volgden nog drie top 10-hits, allen afkomstig van haar album Control. Verantwoordelijk voor het succes waren Jimmy Jam en Terry Lewis, die hun sporen daarvoor hadden verdiend met producties voor de S.O.S. Band, Alexander O’Neal en Change.
In 1989, drie jaar na Control, produceerden ze nog Rhythm Nation 1814 van Janet Jackson, waarna het duo werkte met onder andere Mariah Carey, Spice Girls en George Michael. Met wie eigenlijk niet. Anno 2015 hernieuwden ze de samenwerking met Janet voor Unbreakable, haar elfde studioalbum, uitgebracht op haar eigen label Rhythm Nation Records. Het is haar eerste album sinds Discipline (#28 in 2008) en dus ook de dood van haar broer Michael in 2009.

#41 Rudimental: We The Generation

Single ‘Lay It All On Me’ van Rudimental (met Ed Sheeran) begint langzamerhand door te breken in Nederland. Het is één van de veertien nummers op We The Generation, het tweede album van de Britse drum ’n base groep Rudimental. Naast Ed Sheeran (twee keer), werken ook nog Will Heard, Lianne La Havas, Dizzee Rascal, Foy Vance, Ella Eyre, MNEK en Bobby Womack mee aan het album, dat de opvolger is van Home (#41 in 2013).
#4 Tino Martin: Jij Liet Me Vallen
#8 De Kast: Op De Planken – 25 Jaar de Kast
#10 Joe Bonamassa: Live At Radio City Music Hall
#38 EODM (Eagles of Death Metal): Zipper Down
#46 Winery Dogs: Hot Streak
#51 Queensrÿche: Condition Human
#56 Yo-Yo Na / Kathryn Stott: Songs From The Arc Of Life
#57 Ibrahim Maalouf: Kalthoum
#70 Mercury Rev: The Light In You
#73 Yorick van Norden: Happy Hunting Ground
#74 l’Arpeggiata / Christina Pluhar: Francesco Cavalli – l’Amore Innamorato
#80 Trivium: Silence Is The Show
#83 Jonas Kaufmann / Antonio Pappano / Orchestra e Coro dell’Academia Nazionale die Santa Cecilia: Nessun Dorma – The Puccini Album
#98 Kastelruther Spatzen: Heimat – Deine Lieder
De Megaman
Mega Top 50 albumspecialist

Meer achtergronden bij de hits vind je wekelijks op de-megaman.blogspot.nl.

Ster advertentie
Ster advertentie