Reuzensprong brengt Mr. Probz naar eerste #1

  1. Nieuwschevron right
  2. Reuzensprong brengt Mr. Probz naar eerste #1

Met 'Waves' scoorde hij uiteindelijk een wereldhit, maar in de Mega Top 50 stond Mr. Probz niet op nummer 1. Met opvolger 'Nothing Really Matters' lukt dat wel.

Wow, dat is nog eens een sprong! Vorige week kwam Mr. Probz nog op z’n gemakkie binnen op de 33e plaats in de Mega Top 50. Maar deze week ziet het er heel anders uit: Mr. Probz stijgt maar liefst van die 33e naar de bovenste plek en heeft met ‘Nothing Really Matters’ z’n eerste nummer 1-hit in de Mega Top 50 te pakken.

‘Waves’

Probz’ nieuwe hit overstijgt de wereldhit ‘Waves’, die in de Nederlandse hitlijst niet hoger kwam dan plaats 5, en z’n debuuthit ‘Sukkel Voor De Liefde’, waarmee hij vorig jaar, samen met The Opposites, tot de zesde plek kwam.

De balletjes van Van Duin

Reuzensprongen als deze komen niet vaak voor naar de bovenste plek, maar een record is het nog niet. Anderhalf jaar geleden ging Anouk bijvoorbeeld nog harder, toen ze met ‘Birds’ maar liefst van 43 naar 1 sprong, na afloop van haar succesvolle Songfestival-optreden. De recordsprong binnen de Mega Top 50 naar de eerste plaats stamt uit 2009 en staat op naam van André van Duin: op 21 februari van dat jaar klom hij maar liefst van 48 naar de bovenste plek met ‘De Balletjes Van De Koningin’.

Prinses Diana

En in de tijd dat onze lijst nog een top 100 was, op 20 september 1997, steeg ‘Something About The Way You Look Tonight’ van Elton John zelfs van 94 naar 1, omdat de track in die week op een nieuwe cd-single werd gekoppeld aan ‘Candle In The Wind’, de ode aan de pas overleden Britse prinses Diana. Zeventien jaar later kent niemand nog ‘Something About The Way You Look Tonight’, maar Elton John staat er wel mooi mee in de recordboeken.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie