Racoon met "Oceaan" de hoogste nieuwe op #23

  1. Nieuwschevron right
  2. Racoon met "Oceaan" de hoogste nieuwe op #23

Racoon kennen we van prachtige Engelstalige liedjes, maar speciaal voor de film Alles Is Familie hebben ze een uitstapje gemaakt naar het Nederlands. En met succes, want "Oceaan" is de hoogste nieuwe op #23!

Het beviel zanger Bart van der Weide van Racoon trouwens niet heel erg goed om in het Nederlands te zingen. “Het was echt wennen,” zegt hij. “Nederlandstalig is niet ons ding.” Blijkbaar heeft scenarioschrijfster Kim van Kooten al haar charmes ingezet, want zij was degene die de mannen van Racoon vroeg om een Nederlandstalig liedje.

Kodaline: All I want (24)

Je hebt ‘m al de hele week kunnen horen als Megahit, en dus is ie deze week ook nieuw nieuw in de Mega Top 50: ‘All I want’ van de Ierse band Kodaline. Drie van de vier heren hebben al een Ierse nummer één-hit op hun naam staan, want in 2007 stonden zanger Stephen Garrigan, gitarist Mark Prendergast en drummer Vinny May Jr bovenaan in Ierland met ‘Give a minute’ toen ze nog in de band 21 Demands zaten. Die band liep vorig jaar op de klippen, waarna het drietal samen met bassist Jason Boland een doorstart maakte als Kodaline.

Conor Maynard & Ne-Yo: Turn around (26)

Hij is pas 19 jaar, maar hij heeft al drie top 10-hits in Engeland achter z’n naam: Conor Maynard. Het kereltje trok de afgelopen de aandacht via YouTube; hij plaatste al een hoop coverversies op het videokanaal. Vooral Ne-Yo was onder de indruk van Conor’s interpretatie van diens ‘Beautiful monster’. Ne-Yo nam Conor Maynard onder z’n hoede en dat resulteert deze week in een gezamenlijke Mega Top 50-notering, met ‘Turn around’.

Voor Conor Maynard is het zijn Mega-debuuthit, maar Ne-Yo heeft al heel wat meer hits op z’n conto staan natuurlijk. ‘Turn around’ is zijn tiende hit, om precies te zijn. Z’n grootste was ‘Give me everything’; een samenwerkingsverband met Afrojack, Pitbull en Nayer dat vorig jaar tot de tweede plaats kwam. Momenteel staat Ne-Yo naast ‘Turn around’ ook nog met ‘Let me love you (until you learn to love yourself)’ genoteerd, en wel op #31.

Feed Me & Crystal Fighters: Love is all I got (33)

Maar liefst 34 weken stonden ze vorig jaar genoteerd met ‘Plage’, de Spaanse en Britse heren van Crystal Fighters. Deze week komt de opvolger daarvan in de Mega Top 50 binnen en die zingen ze samen met producer Feed Me. Feed Me heet eigenlijk Jonathan Gooch. De Brit heeft ook al een hele serie producties gemaakt onder de naam Spor en als Unicron, maar gooit het nu eens onder een ander boeg.

The Script: Six degrees of separation (46)

Het idee van ‘Six degrees of separation’ is dat iedereen met elke persoon in de wereld verbonden is via gemiddeld zes tussenstappen, ofwel vijf andere personen. Dat is een theorie die in 1929 voor het eerst werd geopperd door de Hongaarse schrijver Frigyes Karinthy. Ondertussen zijn we 83 jaar verder en is dat gemiddelde inmiddels al wat gedaald: uit onderzoek blijkt dat een actieve Facebooker in 2012 via 4,74 tussenstappen met alle andere personen op onze aardbol verbonden is.

Maar goed, ondertussen hebben we het over de nieuwe single van The Script natuurlijk. En dan gaat het ineens niet meer over de afstand tussen internettende wereldburgers, maar de afstand tussen zanger Danny O’Donoghue en zijn toenmalige vriendin maar inmiddels ex Irma Mali.

‘Six degrees of separation’ is de zevende hit voor de Ierse kerels van The Script. Hun grootste hit is sinds begin vorig jaar het nummer ‘Nothing’. Het leverde the Script voorlopig hun enige top 10-notering op; ze kwamen ermee tot een 9e plek in de Mega Top 50. Ook the Script staat twee keer genoteerd in de Mega Top 50 van deze week. Ook het ouwetje ‘Hall of fame’ doet het nog altijd prima. Het duet met Will.I.am blijft deze week in de 15e week hangen op #18.

Lenka: Everything at once (48)

Uit Australië komt Lenka Kripac. Haar single ‘Everything at once’ is al meer dan een jaar oud. Dat haar nummer nu een notering krijgt, dankt ze aan Microsoft. Het nummer wordt gebruikt in de reclamespot om Windows 8 te promoten.

Lenka’s vader is een jazzmuzikant die vanuit voormalig Tsjecho-Slowakije naar Australië emigreerde. Voordat de 33-jarige Lenka zich ging toeleggen op muziek, speelde ze in de Australische tv-serie ‘GP’. Daarnaast presenteerde ze shows en acteerde in diverse films. In 2004 sloot ze zich aan bij de elektronische band Decoder. Drie jaar later ging ze solo en vertrok naar de Verenigde Staten. Inmiddels heeft ze al twee soloalbums op haar naam staan, ‘The show’ (uit 2008) en ‘Two’ (uit 2011). Van dat tweede album is ‘Everything at once’ afkomstig.

Passenger: Let her go (1)

Bovenaan in de Mega Top 50 gaat het nog altijd uitstekend met de Britse singer-songwriter Mike Rosenberg, ofwel Passenger. Zijn ‘Let her go’ blijft deze week bovenaan staan in de Mega Top 50. We hebben een heel rustige top 10 deze week, waarin nota bene Robbie Williams de snelste stijger is, met twee plaatsen winst van #6 naar #4.

Ster advertentie
Ster advertentie