Armin van Buuren in top 10 Canada en Rusland

  1. Nieuwschevron right
  2. Armin van Buuren in top 10 Canada en Rusland

Het internationale succes van Armin van Buuren houdt nog niet op. Nadat hij met 'This Is What It Feels Like' al in de top 10 van Groot-Brittannië stond, duikt de track nu op tussen de populairste hits van Canada en Rusland.

Wat verder opvalt in de internationale charts is dat andere dance, die van Daft Punk, nog veel beter scoort. Bij ons kwam ‘Get Lucky’ tot nu toe niet verder dan de tweede plaats, maar als we enkel de lijsten van afgelopen weekeinde er bij pakken dan stond de groep op nummer 1 in onder meer Duitsland, Frankrijk, België, Italië, Spanje, Portugal, Zwitserland, Oostenrijk, Finland, Polen, Griekenland, Turkije, Hongarije, Kroatië, Servië, Slovenië, IJsland, Cyprus, Letland, Estland, Malta en Luxemburg. Daarnaast in de top 3 van Nederland dus, maar ook in landen als het Verenigd Koninkrijk (ex-1), Australië (ex-1), Ierland (ex-1), Denemarken (ex-1), Canada, Rusland, Zweden, Noorwegen, Nieuw Zeeland en Slowakije.

Anouk binnen in IJsland

Anouk heeft ook succes in het buitenland na haar succesvolle deelname aan het Eurovisie Songfestival. Bij ons zakt zij deze week in de Mega Top 50, maar haar deelname leidde wel tot hitparadenoteringen in Vlaanderen, Zweden, Oostenrijk, en Duitsland. De meest exotische notering deze week is wel in IJsland waar zij binnen is gekomen op nummer 28 in de Lagalistinn Top 30.

Nieuwe muziek: 2 Chainz & Wiz Khalifa ‘We Own It (Fast & Furious)’

2 Chainz dook samen met Wiz Khalifa ineens fast and furious op in de hitlijsten van vele landen waaronder zeer grote landen zoals de Verenigde Staten (nieuw op 61), Groot Brittannië (van 61 naar 6), Duitsland (nieuw op 28, deze week naar 5), Canada (nieuw op 40) en Frankrijk (nieuw op 21), en dat voor een artiest waar wij tot nu toe nog niets van hoorden.
Dit gaat dus de grote doorbraak worden voor 2 Chainz, een alweer 35-jarige rapper uit de staat Georgia in de Verenigde Staten. Zijn echte naam is Tauheed Epps en hij begon zijn muziek carrière al in 1997 onder de artiestennaam Tity Boi, toen hij samen met rapper Dolla Boy het duo Playaz Circle vormde. Het succes liet lang op zich wachten maar uiteindelijk scoorde het duo in 2007 een top 20 hit in de VS met het nummer ‘Duffie Bag Boy’. Bij dit ene succes zou het blijven, en uiteindelijk ging Epps als soloartiest verder.
Onder de weinig vrouwvriendelijke naam Tity Boi had hij buiten de rapwereld echter nauwelijks succes. Epps besloot daarom in 2011 om zijn artiestennaam te veranderen in 2 Chainz. Aanvankelijk bleef zijn succes wederom beperkt tot de Amerikaanse rapwereld, maar dat veranderde toen als onder de naam 2 Chainz ook begon op te duiken in de Billboard Hot 100, zowel meewerkend op hits van anderen, maar ook met zijn eigen hits. Zo bereikte hij met het nummer ‘Mercy’ zelfs de 13e positie vorig jaar, hetgeen zijn grootste hit is tot nu toe.
Gezien alle berichten en ook de laatste cijfers gaat hij dit succes deze week al overtreffen in eigen land, terwijl hij internationaal zijn eerste grote hit gaat pakken. En dus zal hij ook in de Mega Top 50 binnenkort zijn debuut gaan maken. ‘We Own It’ is een nummer dat in eerste instantie een rapnummer lijkt zoals velen, maar het blijft wel hangen. Gezien alle berichten zou dit zo maar eens één van de allergrootste hits kunnen worden van deze zomer. Dit nummer komt Fast & Furious, en blijft vervolgens hangen tussen de oren, kortom de moeite van het beluisteren waard.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Australië

Canada

Duitsland

Frankrijk

Ierland

Italië

Rusland

Europese Top 50

Arthur Dewaal
Mega Top 50 specialist internationale charts
Ster advertentie
Ster advertentie