Justin Bieber met twee hits in top 3 Mega Top 50

  1. Nieuwschevron right
  2. Justin Bieber met twee hits in top 3 Mega Top 50
Met ‘What Do You Mean?’ scoorde Justin Bieber zijn eerste nummer 1-hit in de Mega Top 50. Opvolger ‘Sorry’ gaat die track deze week voorbij.
Hij had er een aanloop van een paar jaar voor nodig, maar de Canadese hartendief Justin Bieber is inmiddels populairder dan ooit in Nederland. Met zijn nieuwe single ‘Sorry’ stijgt hij maar liefst van 15 naar 2 in de Mega Top 50. Daarnaast staat zijn vorige single, de nummer 1 ‘What Do You Mean?’, nog altijd op 3 genoteerd. Wat Justin dus op twee noteringen in de top 3 van de Mega Top 50 brengt; een heel bijzondere hit-gebeurtenis.
Tot aan zijn vorige hitsingle had Bieber nog nooit de top 10 weten te vinden in Nederland, maar ‘What Do You Mean?’ veranderde dat op slag. De track stond zeven weken bovenaan in de Mega Top 50, totdat hij vorige week werd verdreven door ‘Hello’ van Adele. Inmiddels heeft Justin al weer een nieuwe track uitgebracht om zijn aanstaande album te promoten. ‘Sorry’ heeft ‘What Do You Mean?’ al ingehaald, maar stuit voorlopig nog op een ongenaakbare Adele. Toch zet het Canadese meisjesidool een formidabele prestatie neer door met twee singles de top 3 te bevolken.

Van Pharrell en Adele tot Captain Jack en Bruce Springsteen

Toch is Justin niet de eerste die dat lukt in de Mega Top 50-geschiedenis. Tien artiesten gingen hem voor. De voorlaatste die dat lukte was, ruim twee jaar geleden, Pharrell Williams. Maar dat kon hij niet alleen af. ‘Blurred Lines’ (samen met Robin Thicke en T.I.) en ‘Get Lucky’ (samen met Daft Punk) stonden maar liefst elf weken lang samen in de top 3 van de Mega Top 50. Dat is bovendien de langste periode achter elkaar dat een artiest met twee tracks in de top 3 stond.
De laatste soloartiest die het voor elkaar kreeg was nota bene Adele zelf. Vierenhalf jaar geleden stonden haar ‘Rolling In The Deep’ en ‘Set Fire To The Rain’ ook twee keer in de top 3 genoteerd; vijf weken achter elkaar, waarvan zelfs vier weken op 1 en op 2. In de jaren daaraan voorafgaand waren ook artiesten van divers pluimage als Michael Jackson (direct na zijn dood), Puff Daddy, Captain Jack, Bruce Springsteen, Olivia Newton-John, Mud en Cher eventjes zo groot in Nederland dat twee van hun tracks tegelijkertijd in de top 3 stonden.

The Beatles

De grootsten in dat rijtje zijn echter uiteraard The Beatles. Tussen 1964 en 1967 stonden ze met maar liefst acht combinaties van twee singles tegelijkertijd in de top 3 genoteerd. Voor het eerst was dat in juni 1964, toen ‘Can’t Buy Me Love’ en ‘All My Loving’ op 1 en 2 genoteerd stonden. Daarna lukte het ook nog voor de combinaties All My Loving’/‘Long Tall Sally’, ‘A Hard Day’s Night’/‘I Should Have Known Better’, ‘Rock ‘n’ Roll Music’/’Ticket To Ride’, ‘Yesterday’/‘We Can Work It Out’,‘We Can Work It Out’/’Rubber Soul’, ‘We Can Work It Out’/’Michelle’ en ‘Hello Goodbye’/’Magical Mystery Tour’. Zeven van die acht keer stonden the Beatles zelfs tegelijkertijd op 1 en op 2 genoteerd.
De grootste prestatie leverden The Beatles echter op 12 februari 1966, toen zelfs de volledige top 3 werd bevolkt door Beatles-platen. In de top 3 stonden toen op 1 ‘Michelle’, op 2 ‘We Can Work It Out’ en op 3 het album ‘Rubber Soul’. En dát is een prestatie waar Justin Bieber nog net niet aan toe is.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie