Tweede #1 voor Brandon Flowers in albumlijst UK

  1. Nieuwschevron right
  2. Tweede #1 voor Brandon Flowers in albumlijst UK
In de Britse albumlijst is Brandon Flowers binnen gekomen op de eerste plek. Daarmee houdt hij Paul Weller net achter zich.
In 2010 besloot The Killers-frontman Brandon Flowers om even solo verder te gaan. Dat leverde hem toen een nummer 1 op in het Verenigd Koninkrijk met zijn debuutalbum Flamingo. Van dat album bereikte ‘Crossfire’ in datzelfde jaar de top 10 van de UK Chart. Vijf jaar en een nieuw Killers-album later is Flowers alweer toe aan zijn tweede soloalbum: The Desired Effect. En ook dat album komt op de eerste plek binnen in het Verenigd Koninkrijk.
Daarmee heeft Flowers zijn zesde nummer 1-album in totaal te pakken. Met The Killers stond hij eerder al vier keer bovenaan: Hot Fuss (twee weken, 2004), Sam’s Town (drie weken, 2006), Day & Age (één week, 2008), Battle Born (één week, 2012) gingen zijn tweede soloalbum al voor.

Twaalfde top 10-album Paul Weller

Naast Brandon Flowers zijn er nog drie nieuwe albums te bewonderen in de top 10 van de Britse albumlijst. Daarvan is Paul Weller de hoogste. Hij komt net achter Flowers binnen op de tweede plek met zijn nieuwe album Saturns Pattern, wat alweer de twaalfde top 10-notering voor Weller betekent uit twaalf soloalbums.

Album top 10

01 ( – ) The Desired Effect – Brandon Flowers
02 ( – ) Saturns Pattern – Paul Weller
03 (01) Wilder Mind – Mumford & Sons
04 (04) 1989 – Taylor Swift
05 (02) In The Lonely Hour – Sam Smith
06 ( – ) Sol Invictus – Faith No More
07 (03) Hozier – Hozier
08 ( – ) #1 To Infinity – Mariah Carey
09 (04) X – Ed Sheeran
10 (05) The Ultimate Collection – Paul Simon

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Taylor Swift hoogste nieuwe

De hoogste binnenkomer komt op naam van Taylor Swift. Met ‘Bad Blood’ is ze nieuwe op de vierde plek. Vorige week publiceerde Swift een fantastische video voor haar nieuwe single op YouTube. Daar heeft ze de hulp bij ingeroepen van onder anderen Kendrick Lamar – die ook de helft van de vocalen voor zijn rekening neemt – en Ellie Goulding. Enfin, check die videoclip hieronder.

Top 10-hit Afrojack

Met dank aan David Guetta heeft Afrojack zijn tweede top 10-hit te pakken in het Verenigd Koninkrijk. De Nederlandse dj stond in 2011 drie weken op nummer 1 als gast op Pitbull’s ‘Give Me Everything’. Sinds eind 2010 is ‘Hey Mama’ de zevende track van Afrojack die bij de beste veertig van de UK terecht komt. Die zeven nummers waren allemaal samenwerking, met onder anderen Eva Simons, Steve Aoki en Chris Brown.

Single top 10

01 (01) ‘Cheerleader (Felix Jaehn Remix)’ – OMI
02 (03) ‘See You Again’ – Wiz Khalifa & Charlie Puth
03 (02) ‘Bills’ – LunchMoney Lewis
04 ( – ) ‘Bad Blood’ – Taylor Swift & Kendrick Lamar
05 (06) ‘Where Are Ü Now’ – Skrillex & Diplo present Jack Ü
06 (04) ‘Runaway (U & I)’ – Galantis
07 (05) ‘Lean On’ – Major Lazer & DJ Snake & MØ
08 (03) ‘I Really Like You’ – Carly Rae Jepsen
09 (07) ‘Hold My Hand’ – Jess Glynne
10 (17) ‘Hey Mama’ – David Guetta & Nicki Minaj & Afrojack

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie