David Guetta hoogste nieuwe

  1. Nieuwschevron right
  2. David Guetta hoogste nieuwe

Met ‘Shot Me Down’ laat David Guetta al voor de eenentwintigste keer zijn gezicht zien in de Mega Top 50. Maar Guetta doet nooit wat in z’n eentje, want Guetta kan niet zingen. Deze keer neemt de Franse dj de Amerikaanse zangeres Skylar Grey mee. Grey heet in het echt Holly Brook Hafermann, komt uit het stadje Mazomanie en viert deze week een feestje: 23 februari is de dag van haar 28e verjaardag.

David Guetta feat. Skylar Grey: Shot me down (25)

In de Mega Top 50 zijn we Skylar Grey al twee keer eerder tegengekomen. In 2006 bereikte ze onder haar eigen naam, Holly Brook, de top 10 met ‘Where’d You Go’: samen met de groep Fort Minor stond ze toen op 8. Op haar 25e verjaardag stond ze ook al in onze lijst genoteerd en toen was de 25e plaats de hoogste notering voor ‘Coming Home’, een hit samen met Puff Daddy en de groep Dirty Money. En bovendien is ze de componiste van ‘Love The Way You Lie’, een nummer 3-hit voor Eminem & Rihanna.

Guetta heeft al heel wat enorme hits op z’n naam staan, maar wat nog ontbreekt op zijn lijstje is een nummer één-hit. Tot drie keer toe bereikte hij de één-na-hoogste plek in de Mega Top 50. In 2010 kwam hij tot plaats 2 met ‘Memories’ (samen met Kid Cudi), én met ‘Club Can’t Handle Me’ (samen met Flo Rida). Een jaar later stond hij op twee met ‘Titanium’ (gezongen door Sia).

‘Shot Me Down’ is geen nieuw nummer. Sterker nog, de compositie is al 48 jaar oud. In 1966 schreef zanger Sonny Bono het voor zijn vrouw Cher, onder de titel ‘Bang Bang (My Baby Shot Me Down)’. Dat leverde haar een zestiende plaats op in Nederland. In het zelfde jaar nam Nancy Sinatra een coverversie op. Die versie werd ook een hit, maar dan pas in 2005 en in gesamplede versie, samen met Audiobullys; als ‘Shot you down’ kwam het nummer toen tot 13. Skylar Grey maakt er nu dus voor de derde keer een hit van, en opnieuw onder een andere titel.

Stromae: Tous les mêmes (43)

Stromae is een man van getallen. Kijk bijvoorbeeld naar de titel van het album waarmee hij momenteel op 1 staat in de Album Top 100, Racine Carrée, ofwel vierkantswortel. Het zou Stromae daarom sieren wanneer hij zijn nieuwe hit, ‘Tous Les Mêmes’, op 4 in de Mega Top 50 zou laten eindigen. Want ga maar na: zijn eerste hit (‘Alors on danse’) kwam tot 1, zijn tweede hit (‘Papaoutai’) bereikte plaats 2, zijn derde hit (‘Formidable’) stond op 3, dus móet ‘Tous Les Mêmes’, zijn vierde hit, gewoon op 4 komen.

Voorlopig is de maestro, Paul van Haver, nieuw op de 43e plek, dus hij heeft nog een weg te gaan. Opnieuw snijdt Stromae een serieus onderwerp aan (de verhouding tussen mannen en vrouwen) en opnieuw heeft hij daar een spraakmakende videoclip bij (hij is letterlijk iemand met twee gezichten en speelt zowel de mannelijke als de vrouwelijke rol).

In de Franstalige landen heeft ‘Tous Les Mêmes’ al goed gescoord: zowel in Frankrijk als in Wallonië bereikte de track de bovenste positie. En de positie in Vlaanderen belooft ook veel goeds, want daarin kwam Stromae tot de vierde plek; ook de positie waar we in Nederland voor gaan.

Zedd feat. Hayley Williams of Paramore: Stay the night (48)

Met haar groep Paramore had ze al drie hits in de Mega Top 50, maar in haar eentje komt ze ook al in de buurt: Hayley Williams scoort met ‘Stay The Night’ haar tweede hit onder eigen naam in de Mega Top 50.

Nou ja, in haar eentje is Hayley nog steeds niet, want ze lift telkens mee als zangeres onder de vleugels van een andere artiest. In 2010 was dat B.o.b, met wie ze de hit ‘Airplanes’ scoorde; een zesde plaats was hun deel. Deze keer scoort Hayley met Zedd. En die is bij de burgerlijke stand bekend onder de naam Anton Zaslavski. 24 jaar geleden werd hij geboren in de Russische plaats Saratov, maar intussen woont hij al een tijdje in het Duitse Kaiserslautern.

Zedd scoorde twee jaar terug in Amerika al erg lekker met ‘Clarity’, dat in de Billboard een achtste plaats wist te bereiken. De Mega Top 50 was op dat moment echter nog te hoog gegrepen. ‘Stay The Night’ heeft ook een aanloopje nodig gehad. Vorig jaar kwam de track al tot de tweede plek in de Britse hitparade. Bij ons werd de single toen ook uitgebracht, maar in eerste instantie strandde de plaat net onder de bovenste vijftig. Daar komt in 2014 verandering in: ‘Stay The Night’ is als onderste nieuwe binnen op 48. De nieuwe single van Zedd is ook al bekend; dat wordt ‘Find You’, samen met Matthew Koma en Miriam Bryant, afkomstig van de soundtrack van de film Divergent. Maar eerst maar eens genieten van ‘Stay The Night’.

Ster advertentie
Ster advertentie