Vier kersthits onder nieuwkomers Mega Top 50

  1. Nieuwschevron right
  2. Vier kersthits onder nieuwkomers Mega Top 50

Het is weer bijna Kerstmis, dus komen we deze week een boel kersthits tegen in de Mega Top 50. Vier, om precies te zijn.

Het is bijna kerstmis, en dat zullen we weten ook in de Mega Top 50! Maar liefst vier golden christmas oldies laten hun gezicht weer even zien in de lijst. Een paar weken lang zijn deze evergreens minstens zo populair als de actuele hits en die populariteit laten we natuurlijk gewoon zien in de hitlijst. Drie van die oude kersthits lijken inmiddels al een jaarlijks abonnement te hebben op een entry in de Mega Top 50. De vierde kennen we ook maar al te goed, maar opvallend genoeg maakt hij pas dit jaar z’n debuut in de singlelijst.

Mariah Carey - 'All I Want For Christmas Is You' (21)

Mariah Carey viert dit jaar haar jubileum, want 'All I Want For Christmas Is You' krijgt dit jaar voor de tiende keer een notering in de Mega Top 50! Het nummer stamt oorspronkelijk uit 1994 en bereikte toen als cd-single de vijfde plaats. In 2007 keerde de track voor het eerst terug en vervolgens was Mariah helemaal niet meer te stoppen: voortaan behaalde ze elk jaar een Mega Top 50-notering. Vorig jaar was het feest compleet, toen de track zelfs opnieuw de top 10 wist te bereiken en aan het eind van het jaar op de tiende plaats terechtkwam.

Wham! - 'Last Christmas' (32)

Maar er is altijd een kerstbaas boven baas! Met 'Last Christmas' stelt Wham! dit jaar het record meeste re-enty’s met dezelfde single nog wat scherper, door al voor de elfde keer de Mega Top 50 te bereiken. De eerste notering voor 'Last Christmas' stamt uit 1984 en bracht Wham! op plek 2, achter 'Do They Know It’s Christmas?' van Band Aid. Daarna keerde de single terug in de lijst in 1988 en 1989. In 1997 scoorde het nummer opnieuw. In 2000 werd zelfs een unieke prestatie neergezet, toen Wham! maar liefst twee keer een hit scoorde met het nummer: helemaal aan het begin van het jaar en nog eens eind december. Daarna volgenden nog noteringen in 2007 en 2008. Het is nu voor het eerst dat Wham! drie jaar achter elkaar weet terug te keren: na kerst 2013 en kerst 2014 hebben we nu ook kerst 2015 met Wham! in de Mega Top 50. De hoogste terugkeerpositie voor Wham! is tot nu toe plaats 22 in 1997.

Ariana Grande - 'Santa Tell Me' (37)

De derde hit kwam pas vorig jaar uit en is dus nog een kerstklassieker in wording. 'Santa Tell Me' van Ariana Grande bereikte eind vorig jaar de achtste plaats en stond in de eerste week van 2015 ook nog een weekje genoteerd. Ariana heeft een uiterst succesvol jaar achter de rug en scoort nu met een terugkerende 'Santa Tell Me' zelfs haar zevende hit in de Mega Top 50 in 2015. Wie weet wordt 'Santa Tell Me' wel net zo’n populaire klassieker als 'All I Want For Christmas Is You'.

Michael Buble - 'It's Beginning To Look A Lot Like Christmas' (49)

'It’s Beginning To Look A Lot Like Christmas' is een nummer dat al uit 1951 stamt, maar toch stond het nog nooit eerder in de Mega Top 50. Componist van het nummer is Meredith Willson, die daarnaast muziek schreef voor musicals, tv-programma’s en klassieke uitvoeringen. Eind 1951 werd het kerstnummer los van elkaar opgenomen door drie Amerikaanse artiesten die in die tijd heel populair waren: Bing Crosby, Perry Como en The Fontane Sisters.
In de loop der jaren volgde nog een hele rits versies, waaronder, in 2011, door Michael Bublé. Het nummer is de openingstrack van zijn album Christmas, met daarop een hele serie kerstklassiekers. In de Album Top 100 zette Bublé een unieke prestatie neer: het album Christmas bereikte al de eerste plaats in 2011, 2013 en 2014! Iedereen in Nederland kent 'It’s Beginning To Look A Lot Like Christmas' dus al, alleen niet vanuit de Mega Top 50… Dit jaar doet Michael een poging om zijn kerstalbumrecord in de Album Top 100 nog scherper te stellen, want Christmas staat in de albumlijst inmiddels al weer op de tiende plaats.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie