Record: vijfde week op rij ‘vrouwen top 5’ in Hot 100

  1. Nieuwschevron right
  2. Record: vijfde week op rij ‘vrouwen top 5’ in Hot 100

Een record in de Amerikaans Billboard Hot 100 deze week. Voor de vijfde achtereenvolgende week wordt de top 5 bezet door alleen maar vrouwen.

Meghan Trainor, Taylor Swift, Iggy Azalea, Rita Ora, Jessie J, Ariana Grande en Nicki Minaj zijn de zeven vrouwen die al vijf weken achter elkaar de top 5 van de Billboard Hot 100 bezetten. Het oude record stamde uit 1999 toen Monica, Britney Spears, Deborah Cox, Cher, Brandy, Whitney Houston, Faith Evans, Kelly Price en Sarah McLachlan de eerste vijf pekken innamen.
Nadat Sam Smith afgelopen weken de eerste man in de lijst was op nummer 6, is nu ook die plek ingenomen door een vrouw. ‘Habits (Stay High)’ van Tove Lo klimt een plekje omhoog en is de eerste single van het album Queen Of The Clouds dat deze week op de veertiende plek binnenkomt in de albumlijst.
Jeremih en YG hebben deze week de eer om de hoogstgenoteerde mannelijke artiesten te zijn in de Hot 100. Hun ‘Don’t Tell ‘Em’ stijgt twee plekken naar nummer 7.

‘Stalker’ Adam Levine in top 10

En dan de nummer 8. Maar liefst 25 plekken klimt ‘Animals’ van Maroon 5 omhoog. En dat heeft de band vooral te danken aan het uitbrengen van hun videoclip die op 29 september in première ging. In de clip is een hoofdrol weggelegd voor frontman Adam Levine en zijn vrouw, Victoria’s Secret model Behati Prinsloo.
Levine is in de video een slagerszoon die in de ban raakt van een prachtige dame, Prinsloo dus. Als een soort stalker blijft hij haar achtervolgen en haar lastig vallen. Dat in combinatie met de tekst ‘hunt you down, eat you alive’ haalde bij veel Amerikanen woede naar boven. Uiteindelijk belanden de twee zoenend in elkaars armen terwijl bloed over hen geen gegoten wordt.
Enfin, bekijk de clip hieronder en oordeel zelf.

Single top 10

01 (01) ‘All About That Bass’ – Meghan Trainor
02 (02) ‘Shake It Off’ – Taylor Swift
03 (04) ‘Black Widow’ – Iggy Azalea & Rita Ora
04 (05) ‘Bang Bang’ – Jessie J, Ariana Grande & Nicki Minaj
05 (03) ‘Anaconda’ – Nicki Minaj
06 (07) ‘Habits (Stay High)’ – Tove Lo
07 (09) ‘Don’t Tell ‘Em’ – Jeremih & YG
08 (33) ‘Animals’ – Maroon 5
09 (06) ‘Stay With Me’ – Sam Smith
10 (08) ‘Break Free’ – Ariana Grande & Zedd

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Country aan kop in albumlijst

Blake Shelton staat met Bringing Back The Sunshine voor de tweede keer met een album op nummer 1 in de Amerikaanse albumchart. Eerder deed de countryzanger dat met Red River Blue in 2011. Zijn voorlaatste album Based On A True Story kwam niet verder dan de derde plek.
Het is de derde keer dit jaar dat een countryalbum de nummer 1-positie bereikt in de Hot 200. In maart was Eric Church de eerste met zijn album The Outsiders, drie maanden daarna was het de beurt aan Platinum van Miranda Lambert. En laat dat nou net de vrouw zijn van Blake Shelton… Een meer dan uitstekend jaar dus voor de familie Shelton-Lambert.
Ook op de tweede plaats komt een countryalbum de lijst binnen. Het nieuwe album van Lady Antebellum heet 747 en is alweer het vijfde studioalbum van de groep. Het is voor de eerste keer in vier jaar dat de eerste twee plekken van de albumlijst bezet worden door countryartiesten. In 2010 waren Taylor Swift’s Speak Now en My Kinda Party van Jason Aldean de nummer 1 en 2.

Prince twee keer in top 10

Twee albums van Prince komen deze week binnen bij de beste tien. Op nummer vijf komt het soloalbum Art Official Age binnen en drie plaatsen lager het album met band 3rdEyeGirl, Plectrumelectrum. Prince is de eerste artiest in iets meer dan tien jaar die het voor elkaar krijgt om met twee albums de top 10 binnen te komen. In oktober 2004 was het rapper Nelly die met zijn albums Suit en Sweat binnen kwam op zowel nummer 1 als nummer 2.

Album top 10

01 ( – ) ‘Bringing Back The Sunshine’ – Blake Shelton
02 ( – ) ‘747’ – Lady Antebellum
03 (03) ‘Partners’ – Barbra Streisand
04 (01) ‘Cheek To Cheek’ – Lady Gaga & Tony Bennett
05 ( – ) ‘Art Official Age’ – Prince
06 (02) ‘The Big Revival’ – Kenny Chesney
07 (09) ‘V’ – Maroon 5
08 ( – ) ‘Plectrumelectrum’ – Prince & 3rdEyeGirl
09 (06) ‘X’ – Chris Brown
10 ( – ) ‘No Sounds Without Silence’ – The Script

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Tim Cox
Mega Top 50 specialist internationale charts
Ster advertentie
Ster advertentie