UK: ‘Thinking Out Loud’ na negentien weken op #1

  1. Nieuwschevron right
  2. UK: ‘Thinking Out Loud’ na negentien weken op #1

Het is Ed Sheeran dan eindelijk gelukt: na negentien weken staat ‘Thinking Out Loud’ bovenaan de UK Chart. Daarmee heeft de zanger een record in handen.

Was het de afgelopen weken steeds Meghan Trainor die als laatste lachte, deze week duwt Ed Sheeran ‘All About That Bass’ na vier weken van de nummer 1. ‘Thinking Out Loud’ kwam de laatste weken stapje voor stapje richting de bovenste plek van de UK Chart gekropen. Vorige week bleef de single van Ed Sheeran nog net hangen achter Trainor, maar nu gaat hij haar toch voorbij. En dat na maar liefst negentien weken; een record in de Britse hitlijst.
‘Thinking Out Loud’ kwam in het laatste weekend van juni de lijst binnen, samen met nog vier andere tracks van Sheeran’s laatste album X (in de week daarop overigens gevolgd door nog vijf andere nummers). Grootste hit van die binnenkomers in de laatste week van juni werd ‘Don’t’, dat het tot nummer 8 schopte. ‘Sing’ bereikte eerder al de nummer 1. Maar nu staat de derde officiële single van Sheeran’s tweede album X dus ook bovenaan de UK Chart. Daarmee scoort de rosse zanger ook meteen zijn tweede nummer 1-hit in totaal.

Parra For Cuva in top 10

‘Wicked Games’ van Parra For Cuva en Anna Naklab komt deze week op nummer 6 binnen. De remix van Chris Isaak’s ‘Wicked Game’ uit 1990 was eind vorig jaar al een hit in Nederland en België. De Duitse house producer bereikte in december de zesde plek in de Mega Top 50.
De remix doet het in de Britse charts overigens beter dan het origineel. ‘Wicked Game’ stond in 1990 wel in de top 10, maar kwam daarin niet verder dan die tiende plek. Voor zowel Parra For Cuva als Anna Naklab is het de eerste hit in de UK.

Single top 10

01 (02) ‘Thinking Out Loud’ – Ed Sheeran
02 (01) ‘All About That Bass’ – Meghan Trainor
03 (05) ‘Shake It Off’ – Taylor Swift
04 (05) ‘Bang Bang’ – Jessie J & Ariana Grande & Nicki Minaj
05 (06) ‘Don’t Tell ‘Em’ – Jeremith & YG
06 ( – ) ‘Wicked Games’ – Parra For Cuva & Anna Naklab
07 (11) ‘Steal My Girl’ – One Direction
08 (02) ‘Bump & Grind 2014’ – Waze & Odyssey vs. R. Kelly
09 (07) ‘Blame’ – Calvin Harris & John Newman
10 (10) ‘I’m Not The Only One’ – Sam Smith

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

1989

Taylor Swift heeft in de UK haar tweede nummer 1-album te pakken. 1989 komt met een enorme voorsprong op de rest binnen op de eerste plek. Het album werd in de afgelopen zeven dagen meer dan 90.000 keer verkocht. En dat is net zoveel als de rest van de top 5 bij elkaar! Swift’s vorige album Red was in 2012 de eerste nummer 1 voor de blonde zangeres. Tot dusver is die cd al een half miljoen keer over de Britse toonbank gegaan.

Led Zeppelin

Twee heruitgaven van oude Led Zeppelin-albums komen deze week nieuw binnen in de Britse albumlijst. IV stond in 1971 twee weken bovenaan de chart en komt nu opnieuw binnen op nummer 6. Acht plaatsen lager staat Houses Of Holy. In 1973 stond ook dat album twee weken op nummer 1. Eerder dit jaar belandden de nieuwe versies van de allereerste drie albums van Led Zeppelin al in de album top 10.

Album top 10

01 ( – ) ‘1989’ – Taylor Swift
02 (02) ‘X’ – Ed Sheeran
03 (06) ‘In The Lonely Hour’ – Sam Smith
04 (01) ‘I Forget Where We Were’ – Ben Howard
06 (08) ‘Wanted On Voyage’ – George Ezra
06 ( – ) ‘Four Symbols’ – Led Zeppelin
07 (04) ‘Melody Road’ – Neil Diamond
08 (05) ‘Aquostic – Stripped Bare’ – Status Quo
09 ( – ) ‘Nostalgia’ – Annie Lennox
10 (07) ‘Chapter One’ – Ella Henderson

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Tim Cox
Mega Top 50 specialist internationale charts
Ster advertentie
Ster advertentie