Dotan 'next best sound' volgens Amerikaanse Billboard

  1. Nieuwschevron right
  2. Dotan 'next best sound' volgens Amerikaanse Billboard

Billboard heeft Dotan getipt als nieuw talent. Hij staat op nummer 10 in de 'next best sound'-lijst van het beroemde Amerikaanse magazine.

Als er één autoriteit is op muziekgebied in Amerika dan is het Billboard wel. Ze hebben een eigen wekelijks magazine, een populaire website en stellen de belangrijkste hitlijst van het land samen. Het is dan ook niet zomaar wat als je door Billboard getipt wordt als artiest die het best wel eens zou kunnen maken. En laat dat nou precies zijn wat Dotan is overkomen!

Next best sound

Billboard heeft op hun website een 'next best sound'-lijst, gebaseerd op de huidige populariteit van artiesten op sociale muziekwebsites. Dotan doet het zo goed dat hij op nummer 10 is gezet! De Nederlandse zanger is dolblij met het nieuws, zo meldt hij op Twitter:

Van 3FM Serious Talent naar internationale ster

In 2011 werd Dotan bestempeld tot 3FM Serious Talent en vanaf dat moment ging het hard met de inmiddels 27-jarige Amsterdammer. Zijn eerste hit was 'This Town', die tot nummer 9 kwam in de Mega Top 50. De track stond op zijn debuutalbum Dream Parade, waar ook de single 'Where We Belong' op te vinden was.

In januari 2014 verscheen het tweede album van Dotan, getiteld 7 Layers. Eerste single 'Fall' wist het niet tot de Mega Top 50 te schoppen, maar dat was met opvolger 'Home' wel anders. Het liedje voerde maar liefst vijf weken lang de lijst aan. Na 17 weken is 'Home' nog altijd op nummer 6 te vinden.

Nummer 1 in België

Inmiddels schijnt de ster van Dotan ook in het buitenland. In Vlaanderen is 'Home' deze week de nieuwe nummer 1 in de Ultratop 50. De komende maanden zal 'Home' ook in steeds meer andere landen uitgebracht worden. Nu Dotan is opgenomen in de lijst van Billboard, zou het zomaar kunnen dat een Amerikaanse release niet lang meer op zich laat wachten...

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie