Hologram Michael Jackson op Billboard Music Awards

  1. Nieuwschevron right
  2. Hologram Michael Jackson op Billboard Music Awards

De kijkers van de Billboard Music Awards zagen zondagavond wel iets heel bijzonders op het podium: Michael Jackson! Het was een hologram van de overleden King Of Pop.

Op de Amerikaanse televisie werden zondagavond live de Billboard Music Awards uitgereikt. Hoogtepunt van de show was de comeback van Michael Jackson op het podium, bijna vijf jaar na zijn dood. Hij zong 'A Slave To The Rhythm', afkomstig van zijn tweede postume album Xscape dat vorige week verscheen.

Moonwalk

De hologramversie van Michael Jackson leek op hoe hij eruit zag in 1991, het jaar waarin 'A Slave To The Rhythm' werd opgenomen. Hij had licht krullend haar, droeg een rode broek en een gouden glitterjas. Onder luid gejuich van het publiek en begeleid door live achtergronddansers deed het hologram van Jackson enkele typische dansbewegingen, zoals de moonwalk.

De oudere broer van Michael Jackson, Jackie, zat in de zaal van het MGM Grand Hotel in Las Vegas waar de awardshow werd gehouden. Hij vertelde later tegenover Billboard: "Ik was in tranen toen hij begon met lopen en dansen. Het is zo moeilijk om de fans van Michael tevreden te houden. Michael, ik vertel het je, het is geweldig!"

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.Andere beroemde hologrammen

Het is niet voor het eerst dat de hologramtechniek gebruikt wordt. Tijdens Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2008 introduceerde CNN de techniek door een verslaggeefster in de studio bij presentator Wolf Blitzer te projecteren. Een beroemd voorbeeld uit de muziek vond plaats op het festival Coachella in 2012. Daar rapten Snoop Dogg en Dr. Dre opeens met een hologram van de dode 2Pac.

Justin Timberlake grote winnaar Billboard Music Awards

De Billboard Music Awards worden georganiseerd door Billboard, een Amerikaans muziekblad dat ook de hitlijst Billboard Hot 100 samenstelt. Grote winnaar van de avond was Justin Timberlake, die met zeven prijzen naar huis ging, waaronder die voor beste artiest. Imagine Dragons kreeg vijf awards en 'Blurred Lines' van Robin Thicke, T.I. & Pharrell Williams vier.

Ster advertentie
Ster advertentie