Will And The People hoogste nieuwe op #16

  1. Nieuwschevron right
  2. Will And The People hoogste nieuwe op #16

De Britse band Will And The People was al een hit op Lowlands en London Calling, nu scoren ze ook een hit in de Mega Top 50. Met hun "Lion In The Morning Sun" zijn ze de hoogste nieuwe op #16!

De ex-3FM Megahit bezingt de koning der dieren; "Lion In The Morning Sun" is daarmee de vijfde hit in de Mega Top 50-geschiedenis die een leeuw als onderwerp heeft. De eerste en tevens grootste leeuwen-hit stamt van exact dertig jaar geleden: in het voorjaar van 1982 stond "The Lion Sleeps Tonight" van Tight Fit op #1. Tien jaar later scoorde het Afrikaanse roofdier opnieuw een top 10-hit via "Iron Lion Zion" van Bob Marley (#5), waarna we eerder in deze eeuw twee kleinere leeuwen-hits tegenkwamen: in 2003 kwam een remake van "The Lion Sleeps Tonight", door the Cooldown Café & Gerard Joling, tot #23 en in 2010 bereikte "Little Lion Man" van Mumford & sons de 21e plaats.

Daarnaast hebben we ook nog zeven artiesten/groepen die met de leeuwennaam getooid gaan. De meest succesvolle is onze eigen Paul de Leeuw, die twee #1-hits op z’n naam heeft staan, "Vlieg Met Me Mee" en "Ik Wil Niet Dat Je Liegt". Paul de Leeuw komt tot nu toe tot maar liefst 23 hits. En dat is bijna vier keer zoveel als de zes andere leeuwen-acts samen, want die scoren ieder maar één notering. We hebben het dan over P. Lion ("Happy Children", #15 in 1984), Johnny Lion ("Alleen In Dallas", #42 in 1988), White Lion ("Cry For Freedom", #19 in 1990), Rick de Leeuw ("Op Een Mooie Pinksterdag", #41 in 1991), Lionrock ("Rude Boy Rock", #81 in 1998) en Ferry van Leeuwen ("Niemand Doet Wat Jij Me Deed", #90 in 1999).

De koning der dieren is met al die noteringen uiteraard wel het populairste dier van Afrika. We komen tussen alle titels verder nog drie krokodillen tegen ("Das Kleine Krokodil", "De Kleine Krokodil" en "Crocodile Rock") en twee olifanten ("The Elephant Song" en "Dag Dikke Olifant"), maar met giraffen, zebra’s, neushoorns, nijlpaarden of hyena’s is nog geen enkele hit gescoord in de Mega Top 50-geschiedenis.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie