Miss Montreal krijgt goud voor debuutalbum

  1. Nieuwschevron right
  2. Miss Montreal krijgt goud voor debuutalbum

Na vijf jaar heeft Miss Montreal vandaag een gouden plaat in ontvangst mogen nemen voor haar gelijknamige debuutalbum. Dat maakte zangeres Sanne Hans vandaag bekend.

“Wauw! Eindelijk een gouden plaats voor ons eerste album uit 2009!!! Eerlijkheid duurt t langst!”, twitterde Miss Monteal vanmorgen. Debuutalbum Miss Montreal kwam in 2009 uit en werd in de afgelopen vijf jaar inmiddels meer dan 20.000 keer verkocht.

Opvolgers

Het album kwam in de Album Top 100 niet verder dan de vijftiende positie. Wel stond Miss Montreal 56 genoteerd in de Nederlandse albumlijst. Opvolgers So…Anything Else? (2010, nummer 10), I Am Hunter (2012, 5) en Irrational (2014, 3) deden het stukken beter.

Hits

De grootste hit van het album is debuutsingle ‘Just A Flirt’. De track was de voorloper van het album en stond in november 2008 twee keer op de vierde plek in de Mega Top 50. Een jaar later bereikte ook ‘Addicted To Crying’ nog de top 10. De andere twee singles van Miss Montreal, ‘Seven Friends’ en ‘This Is My Life’, kwamen niet verder dan nummer 18.

Gouden en platina single

Eerder dit jaar kreeg Miss Montreal al een gouden plaat voor single ‘Say Heaven, Say Hell’, de titelsong van Utopia. Inmiddels is Hans’ Nederlandstalig duet met Nielson ‘Hoe’ beloont met een platina plaat. Die laatste track overigens de grootste hit van Miss Montreal. ‘Hoe’ stond vorig jaar een weekje op nummer 3 en bivakkeerde een half jaar in de Mega Top 50.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie