Soul & Jazz Award voor Bo Saris, Typhoon, Kovacs

  1. Nieuwschevron right
  2. Soul & Jazz Award voor Bo Saris, Typhoon, Kovacs
Veel voormalig 3FM Serious Talents hebben gisteravond een Radio 6 Soul & Jazz Award in de wacht gesleept. Zeven verschillende artiesten gingen er met een prijs vandoor.
Bo Saris kreeg de Radio 6-prijs voor het beste album van dit jaar. Gold kwam afgelopen april uit en bereikte de vierde plek in de Album Top 100. Het is het eerste album van de in Venlo geboren Boris Titulaer onder die artiestennaam. Van dat album kwam ‘The Addict’ tot een zeventiende plek in de Mega Top 50.

Typhoon

De award voor beste single ging naar Wouter Hamel. Zijn ‘Hollywood’ versloeg onder andere ‘Dressed Up’ van Ruben Hein en ‘Hemel Valt’ van Typhoon. Die laatste ging overigens wel met een andere prijs aan de haal. De rapper won de award voor beste live act.
2014 is sowieso een goed jaar voor Typhoon. In september kreeg het album Lobi Da Basi een 3Voor12 Award voor beste album van dit jaar en eerder werd al bekend dat Typhoon samen met zijn band een jaar lang de huisband van De Wereld Draait Door is.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Vrouw, man en groep

Caro Emerald mocht de award voor beste vrouwlijke artiest in ontvangst nemen. De dit jaar moeder geworden zangeres versloeg Trijntje Oosterhuis, Giovanca, Kris Berry en Sabrina Starke. Bij de mannen ging de prijs naar Alain Clark. De 35-jarige zanger liet Bo Saris, Ruben Hein, Wouter Hamel en Paul van Kessel achter zich.
New Cool Collective mocht zich de beste groep noemen. De band rond Benjamin Herman maakte bekend dat er dit jaar nog twee nieuwe albums op de markt gaan komen. New Cool Collective heeft ook een album gemaakt met Guus Meeuwis. Hollandse Meesters komt op 17 oktober uit.

Kovacs krijgt talentenprijs

Sharon Kovacs werd bekroond tot beste talent. De zangeres werd dit jaar uitgeroepen tot 3FM Serious Talent en brak door met de single ‘My Love’, die ook nog verkozen werd tot 3FM Megahit.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie