Heeft OneRepublic hun nieuwe single gejat?

  1. Nieuwschevron right
  2. Heeft OneRepublic hun nieuwe single gejat?

OneRepublics single 'Something I Need' heeft nogal veel weg van een Duitse schlager. Oordeel zelf in hoeverre hij op 'Schau Nicht Auf Mich Herab' van Michael Wendler lijkt.

Terwijl wij hier in Nederland nog volop weg zijn van 'Counting Stars', is in bepaalde andere landen de volgende single van OneRepublic uit: 'Something I Need'. Prima plaatje, niks aan de hand zou je zeggen. Niet helemaal!

OneRepublic maakt schlager?

Want die nieuwe single lijkt op een andere plaat. Dat gebeurt wel vaker, maar het is wel bijzonder dat een liedje van een Amerikaanse popband op een Duitse schlager lijkt. Het zit zo: een lokaal Duits radiostation in Noordrijn-Westfalen hoorde 'Something I Need' en legde dat eens naast 'Schau Nicht Auf Mich Herab' van schlagerkoning Michael Wendler. Voornamelijk het begin vertoont behoorlijk wat overeenkomsten.

Oordeel zelf!

We zetten voor het gemak de twee clips even onder elkaar. 'Schau Nicht Auf Mich Herab' is sowieso een lust voor het oog en oor, dus zéker een kijkbeurt waard. Wat vind jij? Lijkt het écht zo veel op elkaar?

'Schau Nicht Auf Mich Herab' van Michael Wendler

Michael Wendler - Schau nicht auf mich herab from Sebastian Schwarz on Vimeo.

'Something I Need' van OneRepublic

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Und jetzt?

Natuurlijk volgen er juridische stappen. De advocaat van Wendler beweert dat de strofe van OneRepublic voor ongeveer 90 procent overeenkomt met die van Wendler en aangezien de plaat van Wendler al zo'n tien jaar oud is, is dat plagiaat. Frontman Ryan Tedder van OneRepublic maakt zich er in ieder geval weinig zorgen over. Zijn reactie: 'Het is een belediging om mij hiervan te beschuldigen.' Of dat iets met de kwaliteit van de andere plaat te maken heeft, laten we vooral in het midden.

Ster advertentie
Ster advertentie