Anouk voor tiende keer aan kop Album Top 100

  1. Nieuwschevron right
  2. Anouk voor tiende keer aan kop Album Top 100

Anouk bereikt een bijzondere mijlpaal: voor de tiende keer staat een album van haar bovenaan in de Album Top 100! Dit keer lukt het haar met Live At Symphonica In Rosso 2013.

#1 Anouk: Live At Symphonica In Rosso 2013

In de week dat onze Eurovisie-inzending ‘Calm After The Storm’ van The Common Linnets de eerste plaats pakt, doet de deelneemster die ons land vorig jaar weer op de Eurovisiekaart zette hetzelfde. Live At Symphonica In Rosso 2013 van Anouk is de nieuwe #1 in de Album Top 100, haar tiende inmiddels. Na Marco Borsato (in 2006), Paul De Leeuw (2007), Lionel Richie (2008), Nick & Simon (2011) en Doe Maar (2012), is Anouk de zesde artiest die een album in de Symphonica In Rosso-reeks, met Guido’s Orchestra onder leiding van Guido Dieteren, bekroond ziet met een #1-notering.

#2 George Michael: Symphonica

Wat al die Symphonica In Rosso-artiesten in het Gelredome in Arnhem kunnen, kan ik ook, moet George Michael hebben gedacht: popmuziek met een symfonisch orkest. En dus deed George The Symphonica Tour, waarbij hij voornamelijk nummers zong van zijn albums Songs From The Last Centrury en Patience. De tour die van 22 augustus 2011 tot en met 1 december 2012 liep, bracht hem onder meer naar Milaan, Londen, Kopenhagen, Wenen, Antwerpen en Amsterdam. De nummers op het album Symphonica werden opgenomen tijdens concerten in Londen.

#7 Jason Bouman: Zomaar Ineens

Op 7 juni 2013 won Jason Bouman de talentenjacht Bloed, Zweet & Tranen, de zoektocht naar de nieuwe volkszanger(es). Tweede werd Rein Mercha, waarvan een maand later het album Vol Passie & Emotie verscheen, goed voor een #1-notering. Jason Bouman wilde als kleine jongen harp leren spelen. Zijn vader vond echter dat hij beter toetsen kon leren, want daar zou hij veel verder mee komen. Daarop ging Jason naar de muziekschool en werd een geschoold toetsenist. Ook leerde hij nog even basgitaar, gitaar en drums spelen.
Na een opleiding tot geluidstechnicus, werd hij docent geluidstechniek. Tijdens de finale zong Jason het nummer ‘Het Laatste Huis’, geschreven door Jeroen Engelbert. Het is één van de zeven nieuwe liedjes op het album Zomaar Ineens. Daarnaast staan er nog vier Hazes-covers op, waaronder ‘Kleine Jongen’ dat Jason zong tijdens zijn auditie.

#8/#12/#23 Tee-set: Emotion / She Likes Weeds – Collected / Ma Belle Amie

Vorige week zaterdag, 15 maart 2014, vond in Café de Tobbe in Delft een speciale Emotion Reward Night plaats. Tijdens die avond trad de eerste bezetting van de Tee-set op, zonder zanger Peter Tetteroo, want die is overleden in 2002. Daarnaast werd een nieuwe versie van het album Emotion gepresenteerd. Vorig jaar verscheen het eerste album van Tee-Set uit 1966, op een dubbel-cd, dat een weekje op #43 stond. De nieuwe versie omvat vier cd’s en gaat op herhaling op #8. Daarnaast komen de albums She Likes Weeds – Collected (uit 2011) op #12 en Ma Belle Amie (uit 1970, ook vorig jaar op cd verschenen) op #23, binnen.

#10 Kylie Minogue: Kiss Me Once

De uitdagende dansbewegingen die Kylie Minogue maakt in de videoclip van ‘Sexercize’, haar nieuwste single, lijken veel op die van Beyoncé in de videoclip van ‘Partition’. Of het nu waar is of niet, het zal Kylie een zorg zijn, want er wordt over haar gepraat. Betere reclame kun je je niet wensen bij het uitkomen van een nieuw album! Kiss Me Once is haar twaalfde studioalbum, uitgebracht onder het management van Roc Nation, het label van Jay-Z. Inderdaad de man van … Beyoncé! Het album werd onder meer geproduceerd door Pharrell Williams en Sia Furler.

De hele top 10

1 - 1 ANOUK LIVE AT SYMPHONICA IN ROSSO 2013
2 - 1 GEORGE MICHAEL SYMPHONICA
3 5 31 STROMAE RACINE CARREE
4 3 3 PHARRELL WILLIAMS G I R L
5 4 2 ELBOW THE TAKE OFF AND LANDING OF EVERYTHING
6 1 2 BLAUDZUN PROMISES OF NO MAN'S LAND
7 - 1 JASON BOUMAN ZOMAAR INEENS
8 - 2 TEE-SET EMOTION
9 16 14 BEYONCÉ BEYONCÉ
10 - 1 KYLIE MINOGUE KISS ME ONCE

#13 Kraantje pappie: Crane II

Crane II is de opvolger van Crane (#8 in 2012) en het volgende album van Alex Van Der Zouwen, alias Kraantje Pappie, gaat Crane III heten. Niet dat wij helderziend zijn, maar dat heeft hij zelf verklaard, omdat zijn albums een serie vormen. Naast een serieus nummer als 'Daar Lag Je Dan' over een het ziekteproces van een naaste van hem, vind je op Crane II ook zijn huidige feesthit: ‘Feesttent’ feat. MC Jiggy Djé. Het album is geproduceerd door Nightwatch, dat de beats levert voor de nummers waarvan Kraantje de teksten heeft geschreven. Nog dit jaar wil hij afstuderen op ‘Kraantje Pappie’, zichzelf dus.

#24 Marike Jager: The Silent Song

Voor The Silent Song, het vierde album van Marike Jager, vond de singer-songwriter de inspiratie in een tuinhuisje. Marike woont met ongeveer dertig mensen in een groot klooster. Het wilde maar niet vlotten met haar nieuwe album, totdat ze op een avond, gewapend met een Gibson-gitaar, een flesje wijn en een paar kaarsen, neerstreek in het tuinhuisje achter de gezamenlijke tuin. En toen ze daar zat, kwamen de nummers vanzelf. Die nam ze vervolgens op met Henk Jan Heuvelink, die ook op enkele nummers piano speelt. Met Ron Sexsmith zingt ze het nummer ‘Don’t You’. Vanaf april tourt Marike langs kleine kerken.

#27 Enrique Iglesias: Sex And Love

‘Nadat ik de nummers voor het eerst helemaal had beluisterd, was dit de eerste titel die mij te binnen schoot. Toch twijfelde ik daar aan, zou het niet te direct zijn, te simpel? Uiteindelijk heb ik het zo gelaten, want het zijn de twee zaken, seks en liefde, die ons – ongeacht taal, religie en cultuur – bij elkaar brengen. We hebben er allemaal mee te maken’. Aldus zanger Enrique Iglesias over de titel van zijn tiende studioalbum Sex And Love. ‘I’m A Freak’, de eerste single met Pitbull valt, gezien de videoclip, in ieder geval onder het eerste, seks.

#33 The War On Drugs: Lost In The Dream

Toen de vormgevers al klaar stonden om de hoes van het album op te maken, had Adam Granduciel nog steeds geen titel. Pas op het laatst bedacht hij Lost In The Dream voor het derde album van zijn groep The War On Drugs uit Philadelphia. Granduciel: “'Sommige mensen zeggen dat het de droom is waarin je alles kan doen wat je zelf wilt. Ik zie mezelf vaak verdwalen in al die mogelijkheden en dus past de titel wel bij me.” Granduciel richtte in 2005 The War On Drugs op.

#42 Skrillex: Recess

Van één persoon weten we zeker dat die uit zijn dak gaat als Skrillex eindelijk doorbreekt in Nederland. Dat is 3FM-DJ Roosmarijn Reijmer, presentator van het avondprogramma 3voor12 op 3FM. Zij draait al tijden de muziek van Sonny John Moore, de echte naam van de Amerikaanse producer Skrillex. Met ‘Bangarang’ bereikte hij in 2012 al top 10-posities in onder andere Zweden en Canada. Het nummer zal je echter tevergeefs zoeken op Recess, zijn debuutalbum. Skrillex ziet het album dan ook niet als een debuut, maar liever als een logisch vervolg op zijn eerdere werk, zeven EP’s. Na 2011 en 2012 staat Skrillex ook dit weer op Lowlands.

#43 Noisecontrollers: All Around

Net nu het grote succes er aan komt, maakt Arjen Terpstra daar geen deel meer van uit. Terpstra begon samen met Bas Oskam in 2005 de hardstyle-act Noisecontrollers en bracht in 2012 het album E=nc² - The Science Of Hardstyle uit dat niet verder kwam dan #60. Op 20 november 2013 besloot Terpstra zich meer op andere muziekstijlen te gaan richten en ging Oskam alleen verder met Noisecontrollers. In zijn eentje scoort hij stukken beter, want All Around komt binnen op #43.

#44 Hallo Venray: Show

Eind 2012 vierde de Haagse band Hallo Venray het 25-jarig bestaan. De enige hit die ze in hun bestaan scoorden was ‘Slow Change’ (#67 in 1992). Qua albums, vier noteringen, kwam de groep nooit hoger dan #64, met Merry Go Round in 1995. Show is het dertiende album van Henk Koorn (zang/gitaar), Henk Jonkers (drums) en Peter Konings, die al sinds het begin in 1987 de vaste kern van de band vormen. Daarop onder andere een ingetogen versie van ‘Controversy’, de eerste hit van Prince in ons land (#28 in 1981).

#46 Gazpacho: Demon

Demon is al het achtste album van de Noorse band Gazpacho. De enige notering die ze bij ons hadden, was met March Of Ghosts (#62 in 2012). Demon, binnen op #46 doet het dus al stukken beter. Het album, waar de Noren twee jaar aan hebben gewerkt, is gebaseerd op
de gesprekken die Gazpacho-oprichter Thomas Andersen had met zijn vader.
Die gesprekken gingen over het huis, waar zijn vader in de jaren zeventig te gast was, dat ooit werd bewoond door een man waarvan alleen de continue huurbetalingen over een lange periode blijk gaven van zijn bestaan. Na het afbranden van het huis werd een soort dagboek gevonden, waaruit bleek dat deze persoon de aanwezigheid van een kwaadaardig wezen (Demon) op de wereld had waargenomen. Samen met medebandlid Jan-Henrik Ohme is Anderson aan het schrijven geslagen om gestalte te geven aan het verhaal dat nu in de Praagse Strahov bibliotheek ligt.

#50 One Clueless Friend: From The Sea

Al in 1999 richtte Dick Kwakman met Mario Reurs de band One Clueless Friend op. Mario hield het na enige maanden voor gezien en ook Dick vertrok, maar dan voor een studie van acht maanden naar Wolverhampton. Terug in Nederland, bleek zijn bandje heel andere muziek te maken, waarop hij switchte van gitaar naar keyboards. Na enige tijd werd de naam veranderd in Elementric en de muziek alternatief.
Na een aantal jaren hield Dick het ook voor gezien bij Elementric en ging solo verder, nu weer als One Clueless Friend. Hij noemt zichzelf geen singer-songwriter, want hij houdt niet zo van labels en ziet zichzelf gewoon als een muzikant. Nog niet fulltime, want in het dagelijks leven is hij docent Engels op het Don Bosco College in Volendam, al negen jaar. Oorspronkelijk zat Dick in de bouw, maar omdat hij allergisch is voor stof, moest hij voor wat anders kiezen en is hij Engels gaan studeren. De passie voor muziek was er altijd al. From The Sea kwam tot stand met hulp van Martijn de Wit en Martijn van Waveren.

#54 Color Reporters: Color Reporters

Tijdens de schrijfsessies in 2012 van Bertolf, zijn derde album, met Bas Wilberink, bleken een aantal nummers minder te passen bij Bertolf als singer-songwriter, maar meer bij een band. Met dan ‘bandjesgevoel’ werkten ze samen aan meer nummers. Eind 2013 hadden de twee de band Color Reporters gevormd en deden het voorprogramma van Heartless Bastards en Racoon. Vorige week donderdag vond in Hedon in Zwolle de release plaats van het titelloze album. Naast Bertolf en Bas, beide op zang en gitaar, wordt Color Reporters gevormd door Caesar Roseboom (gitaar/keyboards), Rutger Renden (bas) en Nicky Hustinx (drums).

#57 Foster The People: Supermodel

Ondanks het ontbreken van een hitsingle, weet Supermodel, het tweede album van Foster The People, een vrij hoge notering te behalen: #57. Dit in vergelijking met Torches, dat in 2011 negen weken nodig had om op #53 te belanden en dat deed op de hits ‘Pumped Up Kicks’ en ‘Houdini’. Foster The People is het trio Mark Foster, Cubbie Fink en Mark Pontius. Supermodel is net als Torches geproduceerd door Paul Epworth.

#58 The Pretty Reckless: Going To Hell

Zanger/gitarist Taylor Michel Momsen is het enige lid van het eerste uur (2009) dat nog deel uitmaakt van de Amerikaanse rockband The Pretty Reckless. Al na zeven concerten werd de bezetting aangepast, maar ook die leden vertrokken. Sinds 2010 heeft de groep een vaste bezetting, die naast Mornsen, wordt gevormd door Ben Phillips, Mark Damon en Jamie Perkins. Going To Hell is na Light Me Up (uit 2010), het tweede album van The Pretty Reckless. Eerst noemden ze zich The Reckless, maar moesten deze naam wijzigen. Mornsen speelde tot en met het vierde seizoen in de serie Gossip Girl de rol van het degelijke meisje Jennifer Humphrey. Het kan verkeren, als je haar hoort en ziet.

#61 Rina Mushonga: The Wild, The Wilderness

Na de in 2013 uitgebrachte EP For Them Instead, is het nu eindelijk tijd voor een heel album van zangeres Rina Mushonga. The Wild, The Wilderness nam ze vorig jaar op in Groot-Brittannië met de Britse producer Chris Bond, die werkte met Ben Howard. Rina is geboren in India en kwam in 2011 naar Nederland; haar moeder is Nederlandse, haar vader komt uit Zimbabwe.

#65 Stek Ekkel: Muziek Is Mijn Leven

Vorig jaar zat Stef Ekkel vijftien jaar in het artiestenvak, dat vorige week zaterdag, 15 maart 2014, is gevierd met een live concert in Music Club in Kampen, zijn geboorteplaats. Tijdens het feest, werd het album Muziek Is Mijn Leven, met zes nieuwe liedjes en zes covers, gepresenteerd. Ekkel kreeg muziek en gezelligheid met de paplepel ingegoten, want zijn ouders waren uitbaters van café De Boterton in Kampen.

#69 Lack Of Afro: Music For Adverts

Met zo’n naam, Lack Of Afro, denk je te maken hebben met een heel collectief. In werkelijkheid gaat het maar om één persoon: de Britse Adam Gibbons. Hij zegt beïnvloed te zijn door soul en funk uit de jaren ’70 (de labels Atlantic & Motown), Jazz (Blue Note) en producers (DJ Shadow, Bonobo). Music For Adverts is het vierde album van Lack Of Afro.

#85 Luka Bloom: Head & Heart

Op 29 maart geeft de Ierse zanger Luka Bloom een concert Carré in Amsterdam en zal hij zeker nummers spelen van het album Head & Heart. Dit is geen album met eigen nummers, maar covers. Dat begon met het nummer ‘My Wild Irish Rose’ uit de musical ‘A Romance For Athlone’ uit 1899. Al snel kwamen daar andere nummers bij zoals ‘Gentle On My Mind’ (Glenn Campbell) en ‘Danny Boy’ (Ierse traditional, ook opgenomen door Christy Moore, zijn oudste broer). Het titelnummer, Head & Heart, is volgens Luka één van de mooiste nummers van John Martyn, tevens een grote inspiratiebron voor het album.
Luka Bloom werd geboren als Kevin Barry Moore in Newbridge, County Kildare in Ierland. Op zijn veertiende vormde hij het voorprogramma van zijn tien jaar oudere broer Christy Moore. Onder zijn eigen naam, Barry Moore, nam hij drie albums op. In 1987 vertrok Barry naar de Verenigde Staten van Amerika en nam de naam Luka Bloom aan. Luka is de titel van een nummer van Suzanne Vega, Bloom verwijst naar de hoofdpersonage uit het boek Ulysses, geschreven door James Joyce. Luka Bloom heeft een grote fanbase in Nederland en nam hier ook twee live albums op: In Groningen (in 1980) en Amsterdam (in 2003).
De Megaman
Mega Top 50 albumspecialist
Meer achtergronden bij de hits vind je wekelijks op http://de-megaman.blogspot.nl
Ster advertentie
Ster advertentie