Concertorganisator niet schuldig aan dood Jackson

  1. Nieuwschevron right
  2. Concertorganisator niet schuldig aan dood Jackson

Concertorganisator AEG Live is niet mede schuldig aan de dood van Michael Jackson. Dat heeft de rechtbank in Los Angeles bepaald.

De familie van Michael Jackson had een proces aangespannen tegen AEG Live omdat het bedrijf mede schuldig zou zijn aan het overlijden van de King Of Pop. AEG Live huurde namelijk Conray Murray in, de dokter die Jackson voor moest bereiden op de 50 concerten tellende This Is It Tour in Londen. Murray diende Jackson het middel propofol toe, waaraan de popster op 25 juni 2009 overleed. Murray werd wel door de rechtbank veroordeeld en kreeg de maximale gevangenisstraf van vier jaar. Volgens de rechter is de King of Pop gestorven aan omstandigheden die rechtstreeks kunnen worden toegeschreven aan Murray.

Waar Murray wel schuldig werd bevonden, geldt dat dus niet voor AEG Live. De rechter noemde Jacksons dood een 'vreselijke tragedie', maar 'geen tragedie die door AEG Live is gemaakt'. De rechtbank oordeelde verder dat Murray geschikt was voor zijn werk. "Wij geloven dat hij competent was voor zijn werk als huisarts", legde juryvoorzitter Greg Barden uit. "Dat betekent niet dat wij vonden dat hij ethisch bezig was. Als het woord ethisch gebruikt zou zijn, had het misschien een andere uitkomst gehad." Volgens de jury had Michael Jackson een zekere verantwoordelijkheid in het kiezen van Murray en het creëren van de situatie die leidde tot zijn dood. De familie wilde meer dan 1 miljard dollar schadevergoeding eisen, maar zei wel dat het niet om het geld ging.

Ster advertentie
Ster advertentie