Go Back To The Zoo stopt en wordt St. Tropez

  1. Nieuwschevron right
  2. Go Back To The Zoo stopt en wordt St. Tropez
Go Back To The Zoo is niet meer. De bandleden gaan wel samen verder, maar dan onder een andere naam: St. Tropez.
Het was even slikken voor de fans van Go Back To The Zoo. Gistermiddag plaatste de band een bericht op hun Facebook-pagina met slecht nieuws. “Sommigen van jullie hadden het misschien al door, maar vanaf nu dan officieel: we stoppen met Go Back To The Zoo”. Maar achter dat slechte nieuws kwam meteen een ander nieuwtje. “Maar...... we hebben een nieuwe band: St. Tropez!”
In hun Facebook-post bedanken de bandleden tot slot hun fans. “We zijn super trots en blij met wat we hebben bereikt met GBTTZ maar nu is het tijd voor iets nieuws. Iedereen heel erg bedankt voor alle liefde en support de afgelopen jaren!”

Drie albums, drie keer top 5

Cas Hieltjes, Teun Hieltjes, Lars Kroon en Bram Kniest zijn in 2008 gestart met Go Back To The Zoo. In die zeven jaar leverde de band drie albums af. Debuutalbum Benny Blisto zag in 2010 het levenslicht, kwam tot 3 in de Album Top 100, stond ruim een jaar genoteerd én werd beloond met een gouden plaat.
Bijna twee jaar later kwam opvolger Shake A Wave tot de vierde plek in de albumlijst. Een kleine twee jaar geleden bracht de band – zo blijkt nu – hun laatste album uit onder de naam Go Back To The Zoo. ZOO kwam zelfs tot nummer 2 in de Album Top 100.

GBTTZ in de Mega Top 50

De Nijmeegse band stond zes keer in de Mega Top 50. Hieronder check je alle hits op een rijtje.
1. 'Electric' 2010 #13 12 weken
2. 'Charlene' 2013 #17 3 weken
3. 'Hey DJ' 2010 #23 7 weken
4. 'Beam Me Up' 2011 #28 3 weken
5. 'What If' 2012 #28 4 weken
6. 'Smoking On The Balcony' 2011 #32 2 weken

St. Tropez EP

Op 16 januari is St. Tropez voor het eerst live te zien op Noorderslag. De ‘nieuwe’ band heeft ook al meteen vier tracks op Spotify gezet. Check hieronder de EP St. Tropez.
Ster advertentie
Ster advertentie