Jan Smit tweede week op #1 in Album Top 100

  1. Nieuwschevron right
  2. Jan Smit tweede week op #1 in Album Top 100

Jij & Ik van Jan Smit staat voor de tweede week op rij bovenaan de Album Top 100. De Volendamse zanger houdt daarmee twee hoge binnenkomers achter zich.

#1 Jan Smit: Jij & Ik

Als er van een album voor de release al meer dan 25.000 zijn besteld, mag je er van uitgaan dat het wel enkele weken bovenaan de Album Top 100 zal prijken. Die aantallen moeten natuurlijk nog wel eerst verkocht worden, maar Jij & Ik van Jan Smit gaat lekker en staat voor de tweede week op de eerste plaats van de Album Top 100. De kans is groot dat het album, zijn negende #1-album, het ook nog wel een derde week bovenaan zal volhouden.

#3 Broederliefde: Gevoelig Feestje

Sinds begin augustus is op YouTube een mini documentaire te zien over de hiphop formatie Broederliefde. Daarin worden ze gevolgd in hun woonplaats Rotterdam en tijdens de opnames van het album Gevoelig Feestje in Zeeland, waar ze samenwerkten met onder meer Kraantje Pappie en Keizer. Broederliefde is een collectief rappers uit de Rottrdamse wijk Spangen, die elkaar al van jongs af aan kennen. In het begin werden ze begeleid door de Rotterdamse hiphopveteraan U-niq.

#7 Dash Berlin: We Are (Part 1)

Uit Den Haag komen Eelke Kalberg, Sebastiaan Molijn en Jeffrey Sutorius, beter bekend als het duo Dash Berlin. Eelke en Sebastiaan boekten als Pronti en Kalmani veel succes als de producers van de groep Alice Deejay, samen met DJ Jurgen. Sinds 2007 vormen de twee samen met Jeffrey het tranceproject Dash Berlin. We Are (Part 1) is na #Musicislife (#38 in 2012) de tweede notering.

#11 Maroon 5: V

De single ‘Maps’ kon niet echt potten breken, maar voor ‘Animals’ ziet het er wel goed uit. Geen slecht begin dan ook voor V, het vijfde album van Maroon 5. Het album blijft echter nog wel achter bij hun vier voorgaande albums, die alle een top 10-notering haalden. Songs About Jane deed het daarvan het beste: #2 in 2004. Voor elke track op V is zo’n beetje een andere combinatie van producers aangetrokken. Daaronder Ryan Tedder (zanger OneRepublic), Stargate (Rihanna, Beyoncé), Shellback (P!nk, Usher, Avril Lavigne) en Benny Blanco (Jessie J, Katy Perry, Ke$ha).

#31 Magnus: Where Neon Goes To Die

Een week geleden stonden Tom Barman (dEUS) en CJ Bolland (dj) als het Belgische Magnus nog op Noorderzon, het jaarlijkse culturele festival in Groningen. Daar hoorden we al enkele nummers van Where Neon Goes To Die, de opvolger van The Body Gave You Everything uit 2004. De gaststemmen op Where Neon Goes To Die zijn van Selah Sue, Tom Smith (zanger Editors), David Eugene Edwards (zanger 16 Horsepower, Wovenhand), Tim Vanhamel en de Portugese Blaya van Buraka Som Sistema.

#53 Ben l’Oncle Soul: À Coup De Rêves

Met een eigentijdse versie van ‘Seven Nation Army’ van The White Stripes, zette de Franse soulzanger Ben l’Oncle Soul zich in 2010 op de kaart. Twee jaar later ontving Benjamin Duterde, zoals hij echt heet, de European Border Breakers Award, een onderscheiding voor veelbelovende Europese artiesten. Met het album À Coup De Rêves (letterlijk: een collectie dromen), lost hij de belofte in.

#58 Johnny Winter: Step Back

Bijna twee maanden geleden, op 16 juli 2014, overleed de Amerikaanse bluesgitarist Johnny Winter op 70-jarige leeftijd. Winter die net een optreden op het Franse Cahors Blues Festival, stond op het punt te beginnen aan een Amerikaanse tournee. Het is nog onduidelijk waar Winter aan is overleden. Geen van zijn achttien studioalbums haalde bij ons een notering.
Geboren op 23 februari 1944 als John Dawson Winter III, begon hij al vroeg met zijn twee jaar oudere broer Edgar (die ook geen succes had in ons land), op te treden. Vlak voor zijn dood heeft Johnny de opnames van het album Step Back afgerond. Het album is de tweede uit een serie van vier albums met oudere blues en rocknummers. Op Step Back wordt Johnny begeleid door onder andere Ben Harper, Eric Clapton, Joe Bonamassa en Dr. John.

#63 Gregory Page: One Way Journey Home

De Britse singer-songwriter Gregory Page komt uit een muzikale familie. Zijn vader maakte deel uit van de popgroep The Martians, zijn moeder van The Beat-Chics. Daarnaast was zijn opa Dave Page, een bekend speler van de Ierse doedelzak. Gregory groeide dan ook op met Ierse muziek en verhalen. Op One Way Journey Home brengt hij de verhalen van zijn opa en de tijdgeest van toen tot leven. Daarnaast is det album, dat geproduceerd is door Jason Mraz, ook een ode aan Ierland. Gregory Page, geboren in Londen, woont tegenwoordig in het Amerikaanse San Diego.

#68 Status Quo: The Frantic Four’s Final Fling – Live at the Dublin O2 Arena

Op 20 oktober komt Status Quo met Aquostic (Stripped Bare), een akoestisch album. Dat betekent dus geen snerende gitaren, maar liedjes in hun uitgeklede vorm. Op The Frantic Four’s Final Fling – Live at the Dublin O2 Arena, opgenomen op 12 april 2014, wordt nog even lekker gerockt. Verwacht echter geen greatest hits, want de bekendste nummers zijn ‘Down Down’ (#1 in 1975) en ‘Caroline’ (geflopt in 1973). Het album is namelijk opgenomen tijdens de reunietour met vier van de vijf originele leden: Francis Rossi, Rick Parfitt, John Cochlan en Alan Lancaster. Roy Lines, keyboards en gelegenheidszanger, verliet de groep in 1970. De overige vier zaten tot en met 1976 bij de groep.

#73 Dr. John: Ske-Dat-De-Dat - The Spirit of Satch

In tegenstelling tot Johnny Winter (zie onder #58), leeft Dr. John nog steeds. Malcolm John Rebennack, zoals hij volgens de burgerlijke stand van New Orleans, Lousiana, heet, is van november 1940 en dus 73 jaar oud. Op Ske-Dat-De-Dat - The Spirit of Satch brengt Dr. John een eerbetoon aan Satchmo, dat is de bijnaam van Louis Armstrong. Zelf zegt Dr. John dat hij de inspiratie kreeg doordat Louis hem in een droom zei: “breng mijn muziek op je eigen manier”.
De Megaman
Mega Top 50 albumspecialist
Meer achtergronden bij de hits vind je wekelijks op http://de-megaman.blogspot.nl
Ster advertentie
Ster advertentie