Miley terug op #1 in VS - One Direction schrijft historie

  1. Nieuwschevron right
  2. Miley terug op #1 in VS - One Direction schrijft historie

Met hun nieuwe album Midnight Memories komt One Direction deze week op de eerste plek binnen in de Amerikaanse albumchart en schrijft daarmee een record op hun naam. In de singlelijst keert ‘Wrecking Ball’ van Miley Cyrus terug op nummer 1.

Na negen weken is ‘Royals’ van de nummer 1-plek afgestoten door een oude bekende. ‘Wrecking Ball’ van Miley Cyrus was Lorde’s voorganger, maar verslaat op haar beurt de Nieuw-Zeelandse weer. Dat heeft de zangeres te danken aan de Amerikaanse komiek Stephen Kardynal. Hij plaatste op YouTube een aantal video’s van de populaire videochat Chatroulette waarin hij diverse songs van vrouwelijke artiesten playbackt. In de ‘Wrecking Ball’-video van Kardynal speelt hij de gehele clip van Cyrus na, terwijl hij dus via Chatroulette aan het ‘chatten’ is met willekeurige gebruikers. Die video is op YouTube zo veel keer bekeken, dat ‘Wrecking Ball’ weer terugkeert op 1. In totaal staat Miley daar nu voor de derde week.

Pitbull en Kesha meest gedownload

‘Timber’ is deze week de meest gedownloade track in Amerika (237.000 keer). Pitbull en Kesha verslaan hiermee een ander duo: Eminem en Rihanna zakken naar de tweede plek met ‘maar’ 231.000 downloads. ‘Timber’ heeft die eerste plaats te danken aan het optreden van de twee bij de American Music Awards van 24 november. Net zoals ‘Say Something’ van A Great Big World en Christina Aguilera, die de derde plek in de dowload top 10 bezetten (197.000 downloads). In de Hot 100 stijgt ‘Timber’ van 8 naar 4.

Historisch derde nummer 1-album One Direction

One Direction is de eerste groep in Amerika die met hun eerste drie albums op de bovenste plaats in de Amerikaanse Hot 200 binnenkomt. Midnight Memories doet dat deze week, debuutalbum Up All Night en diens opvolger Take Me Home deden dat in 2012. Van hun derde album schreef de Engelse boyband mee aan twaalf van de veertien tracks.
De grootste boyband ter wereld begint steeds meer volwassen te worden. Alhoewel, het album bevat wel nog steeds veel liedjes over love en heartbreaks. Volgens het tijdschrift van Billboard zouden Harry Styles, Liam Payne, Louis Tomlinson, Niall Horan en Zayn Malik zelfs alweer aan het denken zijn over een nieuw album dat eind 2014 uit zou moeten komen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie