Hot 100: Nederlandse Nathalie La Rose in top 10

  1. Nieuwschevron right
  2. Hot 100: Nederlandse Nathalie La Rose in top 10
In de Billboard Hot 100 mag ‘Uptown Funk!’ zich de grootste nummer 1-hit van dit decennium noemen. Verder komt een Nederlandse zangeres de top 10 binnen.
Dertien weken alweer staan Mark Ronson en Bruno Mars op nummer 1 in de Billboard Hot 100. Daarmee is ‘Uptown Funk!’ nu de grootste nummer 1-hit van dit decennium. Daarmee gaat het duo voorbij ‘Blurred Lines’ van Robin Thicke, T.I. en Pharrell Williams. Die laatstgenoemde heeft ook de derde plek in handen. Met ‘Happy’ stond hij dit decennium (vorig jaar om precies te zijn) tien weken op nummer 1, evenveel als Rihanna en Calvin Harris drie jaar daarvoor.

Op jacht naar Mariah

‘Uptown Funk!’ komt ook nog eens bij de top 10 van langst genoteerde nummer 1-hits allertijden. Ronson en Mars staan daarbij op een gedeelde achtste positie, samen met ‘The Boy Is Mine’ van Brandy & Monica (1998) en ‘End Of The Road’ van Boyz II Men (1992). En die heren bezetten in die lijst dan weer de eerste plek. Samen met Mariah Carey stonden ze in 1995 met ‘One Sweet Day’ liefst zestien weken op de bovenste positie van de Amerikaanse hitlijst. Nog drie weken te gaan dus voor ‘Uptown Funk!’.

Nederlandse zangeres in top 10

De Nederlandse zangeres Nathalie La Rose scoort een top 10-hit in de Verenigde Staten. Samen met Jeremih klimt ze drie plekken naar nummer 10 met hun single ‘Somebody’. De 26-jarige La Rose staat onder contract bij het platenlabel van Flo Rida, die deze week een plekje hoger staat op nummer 9 (met ‘GDFR’).
La Rose had zich op een feest aan de Amerikaanse rapper voorgesteld en gezegd dat ze in de toekomst met hem samen zou gaan werken. Daarop nodigde Flo Rida de Nederlandse zangeres uit in zijn studio. De afgelopen twee jaar trokken ze samen over de wereld met Flo Rida’s tour.

Single top 10

01 (01) ‘Uptown Funk!’ – Mark Ronson & Bruno Mars
02 (02) ‘Sugar’ – Maroon 5
03 (03) ‘Thinking Out Loud’ – Ed Sheeran
04 (04) ‘Love Me Like You Do’ – Ellie Goulding
05 (06) ‘Earned It’ – The Weeknd
06 (08) ‘Trap Queen’ – Fetty Wap
07 (07) ‘Style’ – Taylor Swift
08 (05) ‘FourFiveSeconds’ – Rihanna & Kanye West & Paul McCartney
09 (10) ‘GDFR’ – Flo Rida & Sage The Gemini & Lookas
10 (13) ‘Somebody’ – Natalie La Rose & Jeremih

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Album Kendrick Lamar blijft bovenaan

In de Amerikaanse albumlijst staat Kendrick Lamar voor de tweede week op nummer 1. Vorige week kwam hij met zijn album To Pimp A Butterfly verrassend binnen op die plek. Het is de eerste keer sinds november afgelopen jaar dat een album twee weken achter elkaar bovenaan de albumlijst staat. Toen was het 1989 van Taylor Swift, die uiteindelijk elf keer op die positie stond.

Twee soundtracks in top 3

Achter Lamar bezetten twee soundtracks de rest van het podium. De muziek uit de televisieserie Empire blijft op nummer 2 plakken, de soundtrack van succesfilm Fifty Shades Of Grey stijgt deze week weer terug naar de derde plek. De laatste keer dat er twee soundtracks in de top 3 stonden, was in augustus van het afgelopen jaar. Toen stond Guardians Of The Galaxy op nummer 1 en Frozen twee plaatsen lager.

Album top 10

01 (01) To Pimp A Butterfly – Kendrick Lamar
02 (02) Empire – Soundtrack
03 (04) Fifty Shades Of Grey – Soundtrack
04 (09) In The Lonely Hour – Sam Smith
05 (05) 1989 – Taylor Swift
06 (07) X – Ed Sheeran
07 ( – ) Mr. Wonderful – Action Bronson
07 (06) If You’re Reading This It’s Too Late – Drake
09 (10) V – Maroon 5
10 ( – ) Kidz Bop 28 – Kidz Bop

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie