Nieuw in de Mega Top 50: Calvin Harris 'Summer'

  1. Nieuwschevron right
  2. Nieuw in de Mega Top 50: Calvin Harris 'Summer'

De lente is pas net begonnen, maar toch denkt Calvin Harris alweer een seizoen verder. 'Summer' is nieuw op 45 in de Mega Top 50!

In een regenachtig Nederland ziet Calvin Harris de zon al weer schijnen. Met de vloervuller ‘Summer’ hoopt hij de zomerhit van 2014 op z’n naam te gaan schrijven. De dertigjarige Schot laat het zingen meestal aan een ander over, maar dit keer heeft hij niet alleen aan de knopjes gedraaid, maar neemt hij ook de vocalen voor eigen rekening.
Twaalf hits heeft Calvin (eigenlijk heet hij Adam Wiles) inmiddels op z’n naam staan in de Mega Top 50, maar het is pas voor de derde keer dat we hem ook daadwerkelijk horen zingen. Op z’n debuuthit ‘I’m Not Alone’ (29 in 2009) zong hij zelf en op ‘Feel So Close’ (18 in 2011) ook. Zijn eerste grote klapper, ‘We Found Love’ (3 in 2011) liet hij echter inzingen door Rihanna. Voor zijn laatste zeven noteringen gebruikte hij de stemmen van achtereenvolgens Ne-Yo, Example, Florence Welch, Ellie Goulding, Ayah Marar, Hurts en Riva Starr.
Met die laatste smokkelen we een beetje, want Riva Starr zong op ‘Eat, Sleep, Rave, Repeat’ van Fatboy Slim, en daar deed Calvin Harris alleen een remix voor. Het leverde hen eind vorig jaar wel een nummer één-hit op, via Serious Request.
Met ‘Summer’ zijn we er vroeg bij in de Mega Top 50. Zelfs in zijn eigen land staat Calvin Harris nog niet met deze single genoteerd. De enige andere top 50-notering wereldwijd is voorlopig in Nieuw-Zeeland. ‘Summer’ is de eerste track van een nieuw album van Harris, dat als het goed is later dit jaar gaat verschijnen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie