De St. Paul Mixtape van 17 februari 2011

  1. Nieuwschevron right
  2. De St. Paul Mixtape van 17 februari 2011

Ja hoor, hij heeft het weer geflikt. Opnieuw een vette mix van huis DJ St. Paul. Het hart van de mix is geinspireerd door de favoriete track van Bloc Party zanger Kele. Beluister de mix terug!

De tracklist:

Don Fardon - 'I'm Alive'
Ram Jam - 'Black Betty (Tom Trago Remake)'
Babyshambles - 'Fuck Forever (Boris Dlugosch Remix)'
Familjen - 'Det Snurrar I Min Skalle'
Lola Kite - 'Everything's Better'
Suicide - 'Ghostrider'


St. Paul verklaart zich nader:

" Hey ya! Hier waren we weer. Een mixtape voor Michiel. Laten we beginnen met Det Snurrar I Min Skalle van Familjien, het lievelingsnummer van de zanger van Bloc Party dat in de clubs ineens weer opgepikt wordt, mede door de clip die even vrolijk als eng is.

Daaromheen heb ik wat gerelateerde zaken geplakt. Onze eigen trots Lola Kite natuurlijk. Pop, electronica, een goeie zanger slash posterboy: Everything's Better! De mixtape begint met het obscure, maar door de Vodafonereclame weer helemaal actuele I'm Alive. Daarna houden we die polonaise nog even aan met de recht door zee remix van Black Betty door Amsterdams dj Tom Trago. Over remixen gesproken, Boris Dlugosch deed het onmogelijke; Pete Doherty en zijn Babyshambles remixen zonder dat er ook maar iemand gewetensbezwaren hoeft te hebben.

Het slotwoord is voor waarschijnlijk de meest bespuugde band uit de popgeschiedenis. Ze experimenteerden met electronica in een tijd dat punk en gitaren de baas waren. Tijdens hun toer met The Clash ontvingen ze meer lege flessen bier dan applaus. MIA is groot fan, haar single Born Free bestaat bijna alleen maar uit samples van dit nummer en ze treedt ook regelmatig op met Martin Rev, één van de twee bandleden van Suicide. MetMichiel schrijft popgeschiedenis."


Beluister de mix:

Afgelopen donderdag sloot ik de uitzending af met deze mix. En hieronder is die ook te beluisteren!

Ster advertentie
Ster advertentie