Beluister nog een nieuwe track van Michael Jackson: 'Chicago'

  1. Nieuwschevron right
  2. Beluister nog een nieuwe track van Michael Jackson: 'Chicago'

Er duikt nog een stuk van Xscape, het nieuwe album van Michael Jackson, op. Je kunt nu 'Chicago' beluisteren. Timbaland produceerde de track.

Een paar dagen geleden dook 'Love Never Felt So Good' van Michael Jackson en Justin Timberlake op. In navolging van die plaat, is er nu nog een track van het nieuwe album van The King of Pop opgedoken: 'Chicago'.

'Chicago' van Michael Jackson en Timbaland

Het originele plan van Michael was om 'Chicago' (toen nog getiteld 'She Was Lovin' Me') op zijn album Invincible uit 2001 te zetten, maar de song kwam niet verder dan de snijtafel en dus niet op het album terecht. De track is in handen gekomen van uitvoerend producent Antonio 'L.A.' Reid en hij liet niemand minder dan Timbaland een eigentijdse draai geven aan de track.

Het resultaat: een track met een typische Timbaland, deephouse-achtige sound waarop Michael vertelt over een dame die tegen 'm gelogen heeft. Dit staat in de liner notes:
"Jackson sings in his lower register in the verses over an ominous beat, slowly painting a story of an illicit affair, before unleashing a torrent of pain and regret in the chorus."

Xscape uit op 13 mei

Op 13 mei komt postuum het complete album van MJ uit. Hierop staan 8 nog nooit gehoorde tracks van Michael Jackson.

Ster advertentie
Ster advertentie