Chef’Special krijgt triple platina voor grootste hit

  1. Nieuwschevron right
  2. Chef’Special krijgt triple platina voor grootste hit

Chef’Special heeft een triple platina plaat ontvangen voor hun hit ‘In Your Arms’. De band kreeg deze uit handen van Giel.

Een jaar geleden bracht Chef’Special ‘In Your Arms’ uit op single. Zanger Joshua Nolet schreef het lied voor zijn overleden vader. Het nummer werd een groot succes en levert de band nu dus een triple platina plaat op, wat betekent dat de single meer dan 90.000 keer is gedownload.
Afgelopen december kreeg Chef’Special in het Glazen Huis in Haarlem een gouden plaat uitgereikt voor hun album Passing Through, waar ‘In Your Arms’ op te vinden is. Deze plaat bood de Haarlemse band meteen aan voor de 3FM Serious Request-veiling.

'Cheffies' in Mega Top 50

‘In Your Arms’ stond maar liefst 32 weken in de Mega Top 50 genoteerd. De hit kwam echter nooit verder dan nummer 12. En zelfs dat duurde nog even voordat Chef’Special die plek bereikt had. Het nummer kwam op 15 februari 2014 binnen in de lijst, maar pas op 21 juni stond ‘In Your Arms’ op zijn uiteindelijk hoogste positie.
‘In Your Arms’ was vorig jaar de tweede Mega Top 50-notering voor Chef’Special. In 2011 debuteerden ze met ‘Birds’, dat toen niet verder kwam dan de 41e plek. In de eerste week van dit jaar kwam de vijfkoppige band voor de derde keer de lijst binnen. ‘On Shoulders’ stond vier weken onderin genoteerd (#46).

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie