Ben Howard opnieuw binnen met "Keep Your Head Up"

  1. Nieuwschevron right
  2. Ben Howard opnieuw binnen met "Keep Your Head Up"

Ben Howard stond begin dit jaar al eens in de Mega Top 50 met "Keep Your Head Up". Die single verdween echter al na drie weken, dus van een succes was niet te spreken. Maar nu komt hij opnieuw binnen en wel op #23!

Met de 23ste plek staat Ben Howard er al beter voor dan de vorige keer, toen kwam hij slechts tot #25. De hernieuwde interesse voor zijn muziek komt door zijn optreden op Pinkpop, dat grote indruk maakte bij bezoekers en mensen die het festival volgden via radio en tv. 3VOOR12 beoordeelde zijn show met een 7 en schreef over hem dat het 'een rasmuzikant' is. Het zorgde ervoor dat het album 'Every Kingdom' van Ben Howard opeens weer goed verkocht en ook de single "Keep Your Head Up" werd veel aangeklikt. Tel daarbij op dat 3FM het nummer uitriep tot Megahit en Radio 538 een week later tot Alarmschijf, dus het lijkt alsnog goed te komen met "Keep Your Head Up".

Er waren ook nog andere binnenkomers in de lijst. Een debutant in de Mega Top 50 is Mattanja Joy Bradley, een Eindhovense zangeres die eerder dit jaar 3FM Serious Talent werd. Ze woont antikraak, zet alles opzij voor de muziek en regelde ooit dat ze op een groot festival mocht spelen voor Amy Winehouse. Haar fans hebben er nu voor gezorgd dat ze ook in de Mega Top 50 staat, want haar "Beautiful Imperfections" is nieuw op #42. Twee plekken hoger staat "Zijn" en dat is de nieuwe Gers Pardoel. "Wide Awake" van Katy Perry komt nog binnen op #46 en "Sovereign Light Café" van Keane op #50.

Als we naar de bovenkant van de Mega Top 50 kijken dan valt op dat de top 3 flink opgeschud wordt. "Da Bop" van WTF! stijgt in de vierde week een plekje naar #2 en "Feel The Love" van Rudimental & John Newman gaat omhoog van #10 naar #3. De grootste stijger deze week is "Tacata" van het Italiaanse duo Tacabro, met 27 plekken winst is die track te vinden op #15.

Ster advertentie
Ster advertentie