DVBBS & Borgeous op #1 in Groot-Brittannië

  1. Nieuwschevron right
  2. DVBBS & Borgeous op #1 in Groot-Brittannië

De nummer 1-positie in Groot-Brittannië heeft een klein oranje kleurtje deze week. 'Tsunami' van DVBBS & Borgeous staat namelijk aan kop, weliswaar met hulp van Tinie Tempah.

In Nederland kennen we 'Tsunami' van DVBBS & Borgeous als een nagenoeg instrumentale track die in oktober 2013 de koppositie van de Mega Top 50 bereikte. In Groot-Brittannië houden ze niet zo van songs zonder zang en daarom kiezen platenmaatschappijen er vaak voor om in dat land een vocale versie uit te brengen. Dat gebeurde bijvoorbeeld met 'Sonnentanz' van Klangkarussell, maar nu ook met 'Tsunami' van DVBBS & Borgeous. De versie met Tinie Tempah komt deze week op nummer 1 binnen in de Britse charts.

Oranje tintje

Daarmee is de bovenste plek in Groot-Brittannië enigszins oranje van kleur. De twee mannen die samen DVBBS vormen, hebben een Nederlandse vader en woonden in hun vroege jeugd een paar jaar in Almere. Hun single 'Tsunami' is ontdekt door DJ Sander van Doorn, die het tekende op zijn platenlabel Doorn Records, onderdeel van het grote Spinnin' Records.

De twee leden van DVBBS wonen tegenwoordig in Canada en namen 'Tsunami' op samen met producer Borgeous uit Los Angeles. Voor de vocale versie van 'Tsunami' werd Tinie Tempah benaderd, voor wie de Britse nummer 1 inmiddels een vertrouwde plek is. Drie keer eerder behaalde hij die positie; twee keer met solomateriaal en één keer met zangeres Rita Ora. Voor DVBBS & Borgeous is het hun eerste keer aan kop van de lijst in Groot-Brittannië.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Reageer! Wat heb jij liever; de versie met Tinie Tempah of de instrumentale?

Ster advertentie
Ster advertentie