PRIMEUR: de nieuwe videoclip van HeavyLight

  1. Nieuwschevron right
  2. PRIMEUR: de nieuwe videoclip van HeavyLight

Bekijk als allereerste de videoclip van ‘Ghosts On The Run’!

HeavyLight is weer helemaal terug. Na ‘Temper’ komen ze met het nieuwe nummer ‘Ghosts On The Run’. Een track die je regelmatig op KX Radio voorbij hoort komen. En daarom mogen wij de videoclip lanceren! Bekijk ‘m hier als allereerste!

Videoclip

In een cafeetje aan het Rotterdamse Eendrachtsplein vertelt Allart (zanger) over ‘Ghosts On The Run’. In de video zie je een stelletje dat op pad gaat met een oldtimer. Samen verliefd kamperen in een tentje. Op gegeven moment raakt de jongen in paniek en is er iets aan de hand. Wat dat is? ‘Dat kun je zien in de clip,’ aldus Allart.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

‘Het was een draak om te schieten’

‘Het was een draak om te schieten,’ zegt Allart. ‘Alles ging mis. Op gegeven moment waren we met twee auto’s op de snelweg en begon een auto te roken. We durfden niet verder te rijden.’ Toen er een vervangende auto werd gebracht kreeg de andere auto een mankement. ‘De uitlaat van de hele mooie oldtimer (auto van Dion, maker van de clip) viel eronder vandaan. En alles op de eerste dag! Tijdens het filmen liet ik de camera op een steen vallen, we konden er niet meer mee werken’. Maar ook die problemen zijn opgelost! Alle beelden in de videoclip zijn namelijk gemaakt met een slow-motion 4K camera.

Ghosts On The Run

De track gaat over liefde wat niet gaat, terwijl je nog wel wilt. ‘De basis van het lied is oorspronkelijk door Jeroen (drummer) gemaakt, maar ik heb wel meegewerkt aan de tekst. Jeroen had ooit een relatie waarbij je elkaar geestelijk hebt uitgewoond. Dat is het spook die elkaar helemaal gek maakt.’

‘‘We’ve been ghosts on the run, since it all became too real’’ - songtekst Ghosts On The Run‘’

‘Het is een beetje bittersweet, hoopvol, positief, maar toch er zit een laagje aan,’ aldus Allart.

Wat is het gekste wat jullie hebben meegemaakt tijdens het opnemen van het nummer?

‘Sowieso is het al gek hoe we het hebben gedaan. Eerst deden we alles met een productiemaatschappij, een producer. Na 3 jaar samengewerkt te hebben en heel tevreden te zijn, wilden we eens met iemand anders werken,’ zegt Allart. ‘Dus we hadden een andere producer voor Temper.’ Na Temper vonden de jongens het tijd worden om zelf te produceren, wat ze gedaan hebben voor ‘Ghosts On The Run’.

Ster advertentie
Ster advertentie