‘Drank & Drugs’ verovert #1-positie Mega Top 50

  1. Nieuwschevron right
  2. ‘Drank & Drugs’ verovert #1-positie Mega Top 50
Het is Lil’ Kleine en Ronnie Flex gelukt: ze hebben de eerste plek bereikt in de Mega Top 50. Het omstreden ‘Drank & Drugs’ is de eerste charttopper voor beiden.
Omstreden, dat is ‘Drank & Drugs’ wel. De track leverde veel publiciteit op en mede daardoor pakken Lil’ Kleine en Ronnie Flex nu de nummer 1-positie in de Mega Top 50. Met name de zin ‘alle tieners zeggen ‘ja’ tegen MDMA’ zorgde voor heel wat commotie in Nederland. Volgens sommigen zou het nummer het gebruik van de drug verheerlijken. Vooral voor kinderen zou het aanstootgevend zijn. Veel ouders zijn daar niet blij mee en willen dat het nummer niet meer overdag gedraaid wordt op de radio.
3FM-dj Giel Beelen kon daar inkomen en maakte daarom maar een kindvriendelijke versie: ‘Chips & Cola’. Lil’ Kleine en Ronnie Flex maakten inmiddels ook een versie van ‘Drank & Drugs’ zonder de MDMA-zin, maar vinden de ophef vooral overdreven.

Jorik en Ronell

Goed, genoeg negativiteit. Lil’ Kleine en Ronnie Flex staan immers wel gewoon op 1 in de Mega Top 50. En dat doet Lil’ Kleine toch maar netjes. Jorik Scholten, zoals hij eigenlijk heet, werd in 1994 geboren op de Amsterdamse Wallen en groeide op in de Jordaan. Met 'Drank & Drugs' scoort hij zijn eerste notering in de Mega Top 50 en meteen komt hij op 1 terecht.
Op ‘Drank & Drugs’ werkt Lil' Kleine samen met Ronell Plasschaert, beter bekend als Ronnie Flex. De Rotterdammer scoort met ‘Drank & Drugs’ zijn vierde Mega Top 50-hit en ook zijn grootste. Met zijn debuut ‘Nooit Meer Slapen’ (met Yellow Claw) kwam hij in 2012 tot de 23e positie. Daarna volgden nog twee noteringen met Mr. Polska: ‘Zusje’ (#37) en ‘Ravotten’ (#48).

Video

Heb je de videoclip van ‘Drank & Drugs’ al gezien? Nee? Want ook daar is veel om te doen. De video is inmiddels al meer dan vier miljoen keer bekeken op YouTube. Oordeel zelf.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie