John Legend nieuwe #1 in Amerika

  1. Nieuwschevron right
  2. John Legend nieuwe #1 in Amerika

Na tien weken is 'Happy' eindelijk van de bovenste positie gestoten. 'All Of Me' van John Legend is de grootste hit in Amerika op dit moment.

0,009 procent. Dat is het verschil deze week tussen de nummer 1 en 2 als je kijkt naar de indexcijfers (nummer 1 is 100%). Zes weken stond John Legend stijf op plek 2 en al die weken werd Pharrell dus meer gedownload, gestreamd en gedraaid op de radio.

Eerste nummer 1-hit voor John Legend

'All Of Me' is de eerste Amerikaanse nummer 1 voor Legend. De track staat nu 30 weken in de lijst en bereikt nu pas de hoogste plek. Daarmee staat de zanger op de derde plek van tracks die er het langst over gedaan hebben om die positie te bereiken. Alleen 'Amazed' van Lonestar (31 weken) en 'Macarena' van Los Del Rio (33 weken) deden er langer over.

Iggy Azalea twee keer in top 5

'Problem' van Ariana Grande knalt deze week binnen op plek 3. Daarmee is de track de hoogste notering voor de zangeres. Haar debuuthit 'The Way' bereikte vorig jaar nummer 9. 'Problem' is een samenwerking met de Australische rapper Iggy Azalea. Zij scoort hiermee haar tweede top 10-hit van deze week, want een plekje lager staat haar single 'Fancy'. Daarmee is Azalea de derde vrouwelijke artiest die het voor elkaar krijgt om met haar eerste twee hits in de Hot 100 tegelijkertijd in de top 5 te staan. Zangeres Ashanti deed hetzelfde in 2002. Ze zong mee op Ja Rule's 'Always On Time' en op 'What's Luv?' van Fat Joe. In 1962 kreeg Dee Dee Sharp het ook voor elkaar: 'Mashed Potato Time' en 'Slow Twistin'' (met Chubby Checker) stonden allebei in de top 5.

Michael Jackson terug in de Hot 100

De 'nieuwe' single van Michael Jackson, 'Love Never Felt So Good', komt deze week binnen op twintig. Het duet met Justin Timberlake is de eerste single van het postume album van de King Of Pop, dat volgende week uitkomt. De track is de 49e Hot 100-hit voor Jackson en de 33e die in de top 20 staat.

Single top 10

01 02 'All Of Me' - John Legend
02 01 'Happy' - Pharrell Williams
03 - 'Problem' - Ariana Grande & Iggy Azalea
04 - 'Fancy' - Iggy Azalea & Charlie XCX
05 03 'Dark Horse' - Katy Perry & Juicy J
06 04 'Talk Dirty' - Jason Derulo & 2 Chainz
07 05 'Turn Down For What' - DJ Snake & Lil Jon
08 09 'Not A Bad Thing' - Justin Timberlake
09 06 'Let It Go' - Idina Menzel
10 08 'Pompeii' - Bastille

Billboard Hot 100 op Spotify

'Frozen' dertiende week beste album

De soundtrack van de Disney-film Frozen staat nu voor de dertien week op de bovenste plek. Maar volgende week krijgt Frozen concurrentie van de vijftigste editie van Now That's What I Call Music. De jubileumeditie doet naar verwachting een gooi naar de nummer 1.

Achter de soundtrack drie binnenkomers in de top 5. Op plek 2 staat deze week het tweede album van violiste Lindsey Stirling, Shatter Me, terwijl Supernova van Ray LaMontagne een positie lager binnenkomt. Op vier staat deze week Take It All van The Passion.

Album top 10

01 01 'Frozen' - Disney Soundtrack
02 - 'Shatter Me' - Lindsey Stirling
03 - 'Supernova' - Ray LaMontagne
04 - 'Take It All' - The Passion
05 03 'The Classic' - Iggy Azalea
06 04 'G I R L' - Pharrell Williams
07 02 'Honest' - Future
08 - 'After Hours' - Timeflies
09 07 'Crash My Party' - Luke Bryan
10 - 'Our Endless War' - Whitechapel

Tim Cox
Mega Top 50 Amerika specialist

Ster advertentie
Ster advertentie