Of Monsters And Men hoogste nieuwe op #25

  1. Nieuwschevron right
  2. Of Monsters And Men hoogste nieuwe op #25

De laatste tijd komt IJsland vooral in het nieuws door failliete banken en rokende vulkanen, maar er wordt ook hele leuke muziek gemaakt. Of Monsters And Men is een zestal dat de hoogste nieuwe van deze week te pakken heeft met "Little Talks".

Of Monsters and Men is pas de vierde IJslandse act in de geschiedenis die een hit weet te scoren. De bekendste is uiteraard Björk, die in haar eentje 75% van alle IJslandse hits uit de Mega Top 50-geschiedenis op haar naam heeft staan. Björk scoorde tussen 1993 en 2001 acht hits, waarvan "Play Dead" met een elfde plek in 1994 de meest succesvolle was.

De eerste IJslandse hits staan echter op naam van de funkband Mezzoforte. In 1983 scoorden ze met "Garden Party" en "Rockall". "Garden Party" is met een vijfde plek zelfs de enige IJslandse top 10-hit ooit in de Mega Top 50. De voorlaatste hit uit IJsland staat op naam van een dame die eerder als een Italiaanse klinkt dan als een IJslandse: Emiliana Torrini. Torrini scoorde in 2009 met "Jungle Drum", en bleef op 11 steken. Wellicht pakt Of Monsters and Men over een paar weken wel de grootste IJslandse hit ooit; we zullen zien.

Alle nieuwe tracks van deze week:
25. Of Monsters And Men "Little Talks"
27. Fabienne Bergmans "What You'er Made Of"
32. Swedish House Mafia "Greyhound"
34. Bertolf "Mary"
35. Justin Bieber "Boyfriend"

Ster advertentie
Ster advertentie