Daniel Radcliffe brengt Blackalicious in charts UK

  1. Nieuwschevron right
  2. Daniel Radcliffe brengt Blackalicious in charts UK

Dankzij het optreden van Daniel Radcliffe in The Tonight Show Starring Jimmy Fallon komt ‘Alphabet Aerobics’ van Blackalicious de officiële charts binnen.

Daniel Radcliffe was vorige week te gast in de talkshow van Jimmy Fallon. De presentator vroeg aan het Harry Potter-sterretje waar zijn liefde voor rap vandaan kwam. Naast de raps van Eminem, blijkt Radcliffe een fan te zijn van gecompliceerde nummers. “Ik was de eerste in mijn klas die alle woorden van ‘The Real Slim Shady’ uit zijn hoofd kende. Ik heb altijd een obsessie gehad met het onthouden van tekstueel ingewikkelde en snelle nummers. ‘Alphabet Aerobics’ van Blackalicious is daar één van.”

15.000 procent

En dus liet hij zijn skills aan het Amerikaanse publiek zien. De video werd na de uitzending op YouTube gezet en werd tot nu toe meer dan twintig miljoen keer bekeken. Door Radcliffe’s optreden werd de originele versie van ‘Alphabet Aerobics’ extra vaak gedownload in het Verenigd Koninkrijk. De verkopen namen toe met liefst 15.000 procent! Daardoor stond de track van Blackalicious afgelopen zondag opeens in de officiële Singles Chart Top 200. Het nummer bereikte voor de eerste keer de lijst op nummer 192. ‘Alphabet Aerobics’ staat op de A2G EP die Blackalicious in 1999 uitbracht.

Video

Check hieronder het filmpje van Radcliffe, die hulp krijgt van The Roots en host Jimmy Fallon. Doet ‘ie knap, die Harry Potter.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie