Asaf Avidan & The Mojos stijgen naar #1

  1. Nieuwschevron right
  2. Asaf Avidan & The Mojos stijgen naar #1

Asaf Avidan knalde vorige week al van #24 naar #2 en deze week krijgt hij het laatste zetje: “One Day/Reckoning Song” is de nieuwe #1 in de Mega Top 50! En daarmee is hij pas de tweede Israëliër die de bovenste plek van de lijst behaalt.

We moeten ruim 44 jaar teruggaan om de allereerste tegen te komen. Dat was, in maart 1968, het echtpaar Esther en Abi Ofarim met “Cinderella Rockefella”. Dat was ver voor Asaf z’n tijd, want die kwam pas ter wereld in 1980. Naast die twee charttoppers hebben de Israëli's niet veel in de pap te brokkelen gehad in de Mega Top 50. Het land in het Midden-Oosten scoorde verder vooral door het Eurovisie Songfestival, want drie van hun inzendingen behaalden de lijst. In 1978 gebeurde dat voor het eerst met Alpha-beta, die in 1978 tot #17 kwamen. Milk And Honey behaalde in 1979 #6 met "Helleluya" en de transseksuele Dana International stond met "Diva" in 1998 op #11.

Asaf Avidan is afkomstig uit Jeruzalem. Met zijn groep The Mojos nam hij in 2008 het nummer “Reckoning Song” op. Na drie albums ging de groep in 2010 uit elkaar. Vorig jaar pikte de Berlijnse dj Wankelmut – wiens echte naam Jacob Dilßner is – het nummer op en hernoemde het tot “One Day”. Na een #1-hit in eigen land bereikt de Duitse DJ nu ook bij ons de top. "One Day/Reckoning Song" staat verder nog op #1 in Wallonië, op #2 in Oostenrijk, Vlaanderen en Luxemburg en op #3 in Zwitserland.

Verder in de lijst: veel binnenkomers

Doordat Asaf Avidan & The Mojos stijgen naar #1, moeten de mannen van Handsome Poets hun koppositie inleveren. In totaal hielden zij het twee weken vol bovenaan met "Sky On Fire", nu zijn ze gezakt naar #3. Wat lager in de lijst vinden we heel veel binnenkomers, want het waren er maar liefst acht. Taylor Swift was daarvan de hoogste met "We Are Never Ever Getting Back Together" op #27, een compleet overzicht vind je hier.

De hele Mega Top 50 op Spotify

Ster advertentie
Ster advertentie