Queens Of The Stone Age op #3 in Album Top 100

  1. Nieuwschevron right
  2. Queens Of The Stone Age op #3 in Album Top 100

Anouk is nog steeds met grote voorsprong op de rest koploper in de Album Top 100. Haar Sad Singalong Songs blijft op nummer 1 terwijl Like Clockwork van Queens Of The Stone Age binnenkomt op nummer 3.

Queens of the Stone age: Like clockwork (3)

De eerste opnames van ‘Like clockwork’, het zesde studioalbum van Queens of the Stone age, startten in november 2011. Toch duurde het nog tot maart van dit jaar dat het album af was. Bijna anderhalf jaar dus, en dat kwam doordat Joey Castillo, al tien jaar drummer bij de band, in november 2012 door voorman Josh Homme aan de kant was gezet.
Homme wilde zijn oude maatje Dave Grohl er bij. Grohl, zanger van Foo fighters, was ook al te horen op ‘Songs for the deaf’ uit 2002 van de groep. Daarnaast maken beide muzikanten, samen met John Paul Jones (voormalig lid van Led zeppelin), deel uit van een andere groep Them crooked vultures.
Castillo had reeds drie nummers ingespeeld, Grohl deed, op één nummer na, de rest. Op dat ene nummer maakt Jon Theodore, voormalig drummer van Mars volta, zijn debuut, want hij is de nieuwe drummer van de Queens of the stone age. Over een week staat de band op Pinkpop, voor de vierde keer inmiddels. Dus niet zo gek dat ‘I sat by the ocean’ deze week de Megahit is op 3FM, dat het festival uitzendt.

Henk Bernard: Mijn gevoel (8)

Je bent ‘m nog nooit tegengekomen in de Mega Top 50, maar daarbuiten heeft hij een grote fanschare opgebouwd. Henk Bernard, zo’n 46 jaar geleden geboren in Nijmegen, groeide op in Oss en Heesch. Hij hield altijd al van het levenslied, maar was niet zo overtuigd van zijn eigen kunnen. Nadat anderen hem hadden aangemoedigd, nam hij in 2007 misschien wel de belangrijkste beslissing in zijn leven: zanger worden. Bernard is niet zijn achternaam, maar de voornaam van zijn vader, die op jonge leeftijd overleed. Als eerbetoon aan hem noemt hij zich sinds 2007 Henk Bernard. Het album ‘Met gevoel’, met vooral covers van Duitstalige schlagers, is de opvolger van ‘Gewoon echt’ (#12 in 2011).

Wimmie Bouma: De ring die jij draagt (15)

Na Henk Bernard met ‘Mijn gevoel’ (zie onder #8), is er deze week nog een zanger van het Nederlandse lied dat een notering krijgt. Wimmie Bouma, geboren in Zwolle op 10 juli 1979, is overdag schilder en ‘s avonds en in het weekend zanger van levensliederen. ‘De ring die jij draagt’ is zijn tweede album. Het titelnummer stond al op zijn debuutalbum ‘De verleiding’ uit 2009 en is sindsdien één van zijn meest gevraagde liedjes.

FIT: Glen faria (21)

FIT is de artiestennaam van Glen Faria, Dus eigenlijk presenteert hij zichzelf. Dat is niet zo vreemd want op het debuutalbum van de Amsterdamse rapper zingt hij over zijn leven als ouder (van een zoontje) en rapper. Glen Walter Faria, zoals hij volledig heet, zou je nog het beste kunnen kennen van het collectief Flinke namen, waar hij samen met Sef, Murth en the Flexican deel van uitmaakt.

Lavalu: Fighting wildfires (24)

Waar zou een artiest zijn zonder fans en helemaal als die het album voor een deel betalen? Inderdaad, ergens anders en zonder album. Lavalu, het alter ego van de Amerikaans Arnhemse singer-songwriter Marielle Woltring (Cleveland, Ohio, 9 april 1979), wilde graag een opvolger van ‘Hope or liquid courage’ (#92 in 2009), maar had daar het geld niet voor. En dus spoorden haar fans, waaronder zangeres Lilian Hak, haar aan dit via de crowdfundingsite ‘Voordekunst’ te proberen. Zij die gedoneerd hebben, kunnen Lavalu binnenkort thuis verwachten voor een concert, als dank voor de financiële bijdrage!

Disclosure: Settle (25)

Het wil nog niet echt lukken met de singles ‘White noise’ (feat. Aluna George) en ‘Latch’ (feat. Sam Smith) van het Britse duo Disclosure . Maar voor de liefhebber van ‘Latch’ is er nu een heel album van en door de broers Guy en Howard Lawrence, die in leeftijd zo’n drie jaar van elkaar verschillen. Op het album worden ze geholpen door onder andere Jamie Woon, Eliza Doolittle, Ed Macfarlane en Jessie Ware.

Megadeth: Super collider (36)

In 1983, ruim voordat Metallica wereldwijd succes kreeg, vertrok gitarist Dave Mustaine uit de band en richtte Megadeth op. Het was een noodgedwongen vertrek van Mustaine, want de andere leden van Metallica waren zijn drankgebruik meer dan zat. Ook in Megadeth liep het vanwege druggebruik niet altijd even lekker, waardoor deze band veel wisselingen kende.
In 2002 ging Megadeth uit elkaar, vanwege een zenuwblessure in de linkerarm van Mustaine. Hij kwam de blessure te boven en in 2004 stond Megadeth er weer. Hits scoorden ze bij ons nooit, maar qua albums haalden ze elf noteringen, waarvan ‘Endgame’ het hoogst kwam: #22 in 2009. ‘Super collideer’ is hun veertiende studioalbum, het eerste uitgebracht op Tradecraft, het label van Mustaine. Volgens hem is het nieuwe album een voortzetting van ‘Thirt3en’ uit 2011 (#42).

Miles Kane: Don’t forget who you are (66)

Miles Peter Kane (Birkenhead, Noord-West Engeland, 17 maart 1986) was de leadzanger van Indie band the Rascals, ontstaan uit the Little flames. Toen hij the Rascals in 2009 verliet, om te werken aan een solocarrière, betekende het tevens het einde van de band. Voordat Kane echt solo ging, startte hij samen met Alex Turner (Arctic monkeys) het duo The last shadow puppets, met James Ford als producer. De solocarrière kreeg pas in 2011 een echte invulling met het album ‘Colour of the trap’ (#61). Volgende week zaterdag, 15 juni, staat Miles Kane op Pinkpop.
De Megaman
Mega Top 50 albumspecialist
Meer achtergronden bij de hits vind je wekelijks op http://de-megaman.blogspot.nl
Ster advertentie
Ster advertentie